<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    61.FC Slovácko108:916
    7FK Jablonec99:514
    8FC Hradec Králové108:913
    9FC Slovan Liberec915:1112
    10MFK Karviná108:1312
    11FK Mladá Boleslav915:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Dukla Praha108:158
    14FK Pardubice98:147
    15FK Teplice1011:197
    16SK Dynamo České Budějovice102:251

    Dlouhán Tomáš Malec prožil snový start a chce se dostat do reprezentace

    Lepší vstup do nového angažmá si nemohl přát. Téměř dvoumetrový útočník Tomáš Malec přišel do Olomouce už v polovině srpna, ale vinou zranění se dostal do hry až v posledním kole proti Jihlavě. Slovenský útočník však hned v prvním duelu rozhodl o výhře Sigmy.

    Dlouhán Tomáš Malec prožil snový start a chce se dostat do reprezentace


    Tomáši, máte za sebou parádní premiéru v české nejvyšší soutěži. Při prvním startu za Olomouc jste vstřelil vítěznou branku a odehrál 69 minut. Jak jste se cítil?

    Na začátku utkání bylo trochu vidět, že jsem dlouho nehrál. Začal jsem trénovat až minulý týden, protože jsem měl nějaké svalové problémy. Po tom gólu jsem se uklidnil a už to bylo lepší. Škoda, že jsem byl brzy vystřídán a nehrál déle, ale důležité jsou tři body. Já se budu snažit, abych trenéra přesvědčil a hrál více.

    Tomáš

    Malec

    Klub: SK Sigma Olomouc

    Narozen: 05.01.1993

    Pozice: útočník

    Fotografie

    Dát gól v prvním utkání, to se jen tak někomu nepoštěstí. Musel jste si vyslechnout od nových spoluhráčů hodně narážek?
    Samozřejmě, to musí být. (usmívá se) Bylo to takové uvolněné, protože se podařilo po pěti kolech vyhrát, takže kluci měli dobrou náladu. 

    Týmová kasa po tomto utkání asi výrazně zacinkala, že ano?
    Už to tam mám všechno spočítané. První start, první gól, mám to tam všechno pohromadě. (směje se) To k tomu ale patří a já to rád vyplatím. Hlavní je vítězství.

    Pro Sigmu to byla první výhra v novém ročníku. Bylo v kabině cítit, že se spoluhráčům ulevilo?
    Určitě to bylo znát, hlavně se nám podařilo trochu odskočit spodku. Kluci chtěli vyhrát, takže ta radost byla velká. Už od pondělí jsme se na Jihlavu připravovali a výhra byla naším cílem vítězství. Nakonec se to podařilo a já doufám, že další výhry přidáme.

    Do Sigmy jste přišel až v polovině srpna ze slovenského Trenčína. V něm jste byl v sezoně 2013/2014 nejlepším střelcem slovenské ligy. Proč jste nezůstal na Slovensku?
    Chtěl jsem zůstat v zahraničí. Bylo tam několik nabídek, ale ne všechny byly vážné. Zájem klubů se postupně zmenšoval a já s Trenčínem řešil, za jakých podmínek by mě uvolnili. Byla možnost si zahrát českou ligu, která je podle mě zajímavější. Ozvala se Sigma a já se sem přijel podívat. Mluvil jsem i s Jurou Halenárem, viděl jsem parádní zázemí, tak jsem se rozhodl nabídku přijmout. Zatím to bylo dobré rozhodnutí, kluci v kabině jsou super.

    Pro slovenského hráče není v české lize barikáda vůči spoluhráčům taková, jaká je jinde v zahraničí. Jste i přesto rád, že máte v týmu právě Juraje Halenára?
    Samozřejmě. Máte pravdu, ale určitě je fajn, že mám v týmu dalšího Slováka. To mi trochu chybělo při angažmá v Norsku, takže jsem rád, že tu nejsem sám. 

    TOMÁŠ MALEC SE PROSADIL HNED PŘI PRVNÍM STARTU


    Když jste zmínil Norsko, vy jste tam strávil minulou sezonu v Trondheimu, kde jste nastřílel šest branek ve dvaceti zápasech. Klub ale na vás neuplatnil opci, víte proč?
    Nemám tušení. Trochu mě to mrzí, protože Rosenborg hraje Evropskou ligu. Co jsem ale mluvil s některými lidmi, tak se snaží vytvořit ryze skandinávský tým a já byl jediným hráčem mimo Skandinávii. Vedení jde takovým směrem, takže možná proto.

    Několik hráčů z české ligy se probojovalo do slovenské reprezentace. Hrálo roli i to, že budete více na očích a můžete si říct o nominaci?
    Ano. I proto jsem se rozhodl hrát v české lize, odkud hrají v reprezentaci Marek Bakoš nebo Michal Ďuriš. I když bude těžké se prosadit, jelikož se klukům daří. Když budu pravidelně hrát a budu předvádět dobré výkony, tak mě může trenér pozvat taky.

    Ukázat se můžete hned v dalším kole na hřišti Sparty. S čím na Letnou přijedete?
    Na Spartu se určitě těšíme. Jsme nabuzení tou poslední výhrou, ale Sparta bude něco jiného, než byla Jihlava. Vstoupíme na hřiště skromně, ale rozhodně se nebudeme bát. Můžeme jen získat, takže budeme čekat na šance a třeba se nám podaří nějaké proměnit.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: sigmafotbal.cz

    K tématu