<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Trenér měsíce: ve hře jsou zkušení kouči i nováček Trpišovský

    Kromě nejlepších hráčů měsíce srpna můžete vybírat také nejlepšího trenéra. A výběr to nebude vůbec lehký. Ve hře je trojice Svatopluk Habanec, Bohumil Páník a Jindřich Trpišovský. Kdo si zasloužil Váš hlas?

    Trenér měsíce: ve hře jsou zkušení kouči i nováček Trpišovský



    Už teď je jisté, že vítěz se tohoto ocenění dočká poprvé. O cenu usiluje kouč Svatopluk Habanec, jehož Slovácko se nachází na druhém místě tabulky. Naopak Bohumil Páník dovedl Zlín k nejlepšímu vstupu nováčka do sezony a novic Jindřich Trpišovský prožívá se svými svěřenci parádní vstup do prvoligové i pohárové kariéry.

    JINDŘICH TRPIŠOVSKÝ (FC Slovan Liberec)

    Objev mezi trenéry. Nezkušený kouč vlétl do své první prvoligové sezony parádně a se svým týmem se nachází na třetím místě tabulky. Trpišovského svěřenci mají navíc slibně rozjeté play off Evropské ligy, když na domácím hřišti zdolali Hajduk Split 1:0. 

    Bývalého kouče pochválil také Vlastimil Vlášek z České televize. „Ligový nováček, který se nebál zabudovat třeba i méně známé hráče. Hráči jako Hovorka nebo Bartošák se ale stali hned oporami. Mužstvo si velmi dobře sedlo a znovu by mohlo bojovat o čelní příčky, navíc si marně nevede ani v Evropě.“ 

    PRO SVÉHO FAVORITA HLASUJTE ZDE!

    Novináři i fanoušci oceňují zejména snahu o ofenzivní fotbal a útočnou hru Severočechů. Ta se Slovanu zatím vyplácí a společně se Spartou zůstal jediným neporaženým týmem soutěže. Trpišovský navíc dovedl tým k remíze ve vypjatém Podještědském derby na hřišti Jablonce. 

    Pouze slova chvály má pro nezkušeného kouče také redaktor deníku Právo Karel Felt. „Liberec pod ním šlape. Při tom nemá prvoligové zkušenosti a žádné ohromující posily, ale dokázal tým sladit a vytisknout mu herní tvář.“ Získá hned ve svém prvním měsíci cenu pro Trenéra měsíce?


    SVATOPLUK HABANEC (1. FC Slovácko) 

    Naopak kouč Slovácka patří mezi zkušenější trenéry. Cenu pro nejlepšího trenéra měsíce ovšem ve sbírce nemá, ale tentokrát má velkou šanci na triumf. S celkem z Uherského Hradiště totiž prožil vydařený vstup do sezony a po dvou kolech se jeho tým nachází na druhém místě.

    „Plní slib a přání, že Slovácko bude nejlepším moravským týmem. Dříve průměrný tým nyní zlobí i papírově lepší celky,“ oceňuje povedený vstup do sezony Karel Felt. Za pravdu mu dal také Štěpán Filípek z deníku Sport, který ocenil zejména Habancovu práci s dostupným kádrem, který se opírá o Libora Doška a ofenzivní hru.

    PRO SVÉHO FAVORITA HLASUJTE ZDE!

    „Nedočkal se žádných velkých posil, přesto vytáhl Slovácko až na druhé místo," chválí redaktor Sportu. V něm jistě pochválili Slovácko také po překvapivé remíze 2:2 na hřišti obhájce titulu z Plzně, ale jistě také po výhrách nad Duklou, s Příbramí a v Jihlavě. 

    Do Uherského Hradiště zatím mířila pouze cena pro nejlepšího hráče měsíce, když se radoval Libor Došek. Napodobí ho jeho kouč?


    BOHUMIL PÁNÍK (FC Fastav Zlín)

    Měl trénovat předem odepsaný tým, ale Páník společně se svými svěřenci šokoval všechny fanoušky i odborníky. Nováček ze Zlína oslavil návrat do ligy nejtěsnějším vítězstvím na hřišti Bohemians, které napodobil v domácím utkání s Jihlavou.

    Svěřenci Bohumila Páníka odjeli jako lídr tabulky na hřiště Sparty, kde sice prohráli, ale doma si dokázali poradit s Baníkem. Jejich parádní start pokazila až vysoká porážka 2:5 na hřišti Mladé Boleslavi, kde se ševci herně trápili. I tak se postarali o nejpovedenější vstup nováčka do nejvyšší soutěže v historii samostatné české ligy.

    PRO SVÉHO FAVORITA HLASUJTE ZDE!

    „Prototyp přemýšlivého trenéra, který jako jeden z mála Čechů trénoval i v Brazílii. O poháry asi hrát Zlín nebude, ale na začátku soutěže dokázal využít přednosti svého týmu, rychlé kontry a výšku svých svěřenců při standartkách,“ chválí práci zkušeného trenéra Vlastimil Vlášek.

    Tahouny týmu jsou zejména útočník a kapitán Lukáš Železník a brankář Tomáš Holý, který si připsal sérii 280 minut bez inkasované branky. Parádní start Fastavu do ligy překvapil také redakci Sportu. „Zlín se stal senzací na startu ligy, dokonce ji vedl. Do prvních proher největší překvapení," přiznal zástupce šéfredaktora Štěpán Filípek.


    FOTO: ČTK, Dalibor Michalčík

    K tématu