<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Hráč měsíce: získá trofej někdo z kanonýrů nebo kat favoritů?

    Také v tomto ročníku můžete na konci každého měsíce hlasovat o Hráči měsíce. Už od dnešního dne do pondělí 31. srpna můžete hlasovat o nejlepším hráči tohoto měsíce. O triumf usilují útočníci Milan Škoda s Davidem Lafatou a také záložník Tomáš Berger.

    Hráč měsíce: získá trofej někdo z kanonýrů nebo kat favoritů?


    MILAN ŠKODA (SK Slavia Praha)

    Kanonýr Slavie obhajuje dva triumfy z předešlého ročníku, v němž zvítězil v srpnu a v únoru. Velkou šanci na zisk trofeje má také v tomto měsíci, jelikož ho zakončil na čele tabulky střelců. V úvodních pěti kolech se dokázal prosadit šestkrát a opět nechybí v reprezentační nominaci.

    Škoda začal gólově už v prvním kole na hřišti mistrovské Plzně, kde ovšem pouze korigoval porážku. Ke třem bodům nepomohla ani jeho trefa v domácím utkání s Libercem, z něhož si sešívaní odnesli pouze bod. Trápení Slavie se prohloubilo po porážce v Brně, kde Škoda vyšel střelecky naprázdno.

    "Obdivuhodně si přenesl střeleckou formu z minulého ročníku, s výjimkou zápasu v Brně byl spolehlivý,“ hodnotí jeho srpnové představení zástupce šéfredaktora deníku Sport Štěpán Filípek. 

    PRO SVÉHO FAVORITA HLASUJTE ZDE!

    Jeho slova potvrzuje bilance z posledních dvou zápasů, ve kterých Škoda skóroval dvakrát. Nejprve se dvakrát prosadil proti Jihlavě a poté zařídil vítězství Slavie na hřišti Baníku.

    „Znovu střílí spoustu gólů, navíc často si musel pomoci sám, až v posledních dvou kolech se zlepšila hra celého mužstva,“ chválí slávistického kanonýra Vlastimil Vlášek z České televize. Ten zároveň nakousl ožehavé téma. V Evropě se totiž blíží uzávěrka přestupů a o slávistického kanonýra byl zájem. 

    Je tedy otázkou, zda se Milan Škoda vrátí po reprezentační přestávce do Edenu, nebo jeho zásahy na hřišti Ostravy byly na delší dobu poslední. Vlastimil Vlášek má o případné budoucnosti vršovického klubu jasno: „Pokud odejde, bude to pro Slavii kritická ztráta.“


    DAVID LAFATA (AC Sparta Praha)

    Karel Felt z deníku Právo vystihl důležitost sparťanského útočníka přesně. „Jako správný kanonýr přišel, viděl a v každém ze čtyř kol, v nichž nastoupil, dal branku.“ V Mladé Boleslavi dal dokonce dvě a po pěti kolech ztrácí na vedoucího Škodu jedinou trefu. Lafata se tak dokázal probojovat do elitní desítky Klubu ligových kanonýrů a pomýšlí výš.

    Zatímco slávistický střelec možná šilhá po angažmá v zahraničí, David Lafata má další důležitý úkol. Spartě by měl pomoci do základní skupiny Evropské ligy a vystřílet jí mistrovský titul. Pokud bude pokračovat ve svém povedeném vstupu do sezony, může se mu to podařit. Zejména v případě, že prodlouží svůj obdivuhodný rekord.

    PRO SVÉHO FAVORITA HLASUJTE ZDE!

    Třiatřicetiletý střelec skóroval už v sedmém utkání v řadě a vyrovnal tak svůj ligový rekord. Naposledy se prosadil do sítě Dukly a ač by se zdálo, že Lafata dal branku už všemi způsoby, opak je pravdou. „Dal jsem to asi zadkem. Takhle jsem gól ještě nikdy nevstřelil, ale platí, tak co," uculoval se po utkání před novináři.

    Na jeho střeleckou formu se bude spoléhat reprezentační trenér Pavel Vrba, který svou útočnou jedničku nominoval také pro zápasy s Kazachstánem a v Lotyšsku. Lafata by měl vytvořit tandem právě s Milanem Škodou, ale zdá se, že v základní sestavě dostane přednost opět útočník Sparty.


    TOMÁŠ BERGER (FK Dukla Praha)

    Už teď je jasné, že cena pro nejlepšího hráče měsíce zamíří do Prahy. Třetím finalistou je záložník Dukly Tomáš Berger, který prožívá velmi vydařený vstup do sezony. V pěti zápasech nastřílel pět branek a už dokázal překonat své střelecké maximum ze sezon 2012/2013 a 2014/2015, v nichž se prosadil shodně čtyřikrát. Jeho výkony zaujaly také Štěpána Filípka z deníku Sport.

    „V pěti kolech nasázel stejný počet gólů, rozhodl o vítězství nad Plzní. Hlavní tahoun Dukly." Jak redaktor Sportu nastínil, Berger se zdá být specialistou na týmy z elitní trojice. Zatímco v minulém ročníku pomohl skolit Spartu a Jablonec, tentokrát si vyšlápl na obhájce titulu.

    Proti Plzni vstřelil první a zároveň poslední gól vzájemného utkání a rozhodl tak o překvapivé výhře pražského celku. Že by byl zmíněným specialistou poté odmítl. „To si rozhodně nemyslím. Dle mého názoru je to zásluha celého mančaftu, že jsme to dotáhli do vítězného konce.“

    PRO SVÉHO FAVORITA HLASUJTE ZDE!

    Třicetiletý záložník následně zachránil remízu v Liberci a nebýt jeho dvou branek, Dukla by si z pražského derby s Bohemians neodnesla ani bod. Bez bodů ovšem zůstala na Letné, kde se Berger gólově neprosadil a jeho tým prohrál 0:2. Na Spartě však patřil k nejlepším hráčům.

    Důležitosti pro dejvický tým si všiml také Vlastimil Vlášek z redakce České televize. „Šikovný hráč, který dal v 5 kolech 5 gólů. Cenný zásah znamenal tři body proti Plzni, podobně jako loni proti Spartě,“ zmínil jeho povedené utkání se Spartou z předešlého ročníku.

    Bývalý hráč Plzně se v nominaci na Hráče měsíce objevil vůbec poprvé a může se stát prvním hráčem Dukly, který cenu získá. 


    FOTO: ČTK

    K tématu