<
9.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha713:119
    2AC Sparta Praha716:619
    3FC Viktoria Plzeň715:317
    4FK Jablonec77:411
    5FC Baník Ostrava77:511
    6SK Sigma Olomouc711:1011
    71.FC Slovácko74:510
    8FK Mladá Boleslav712:109
    9FC Hradec Králové75:79
    10FC Slovan Liberec79:88
    11Bohemians Praha 190576:78
    12MFK Karviná76:118
    13FK Dukla Praha75:87
    14FK Pardubice76:116
    15FK Teplice77:153
    16SK Dynamo České Budějovice71:191

    Dukla po třech kolech zabrala a porazila Dynamo. Jihočeši zůstávají bez bodu

    Fotbalisté Dukly Praha v 6. kole Chance Ligy porazili doma 3:0 České Budějovice a připsali si druhé vítězství v sezoně. Nováčka poslal do vedení v 57. minutě premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Štěpán Šebrle a záhy zvýšil Muris Mešanovič. V první minutě nastavení přidal pojistku při svém ligovém debutu Martin Ambler. Celek z Julisky bodoval po třech kolech a posunul se na 13. místo neúplné tabulky. Poslední Dynamo zůstává jako jediný tým bez bodu.

    fkdukla.cz
    Dukla po třech kolech zabrala a porazila Dynamo. Jihočeši zůstávají bez bodu
    6. kolo, Základní částDUK3:00:0CEB

    Dukla zdolala České Budějovice doma v lize počtvrté za sebou. V této sezoně tam získala všech šest bodů. Jihočeši nezvítězili v Chance Lize podesáté v řadě, na výhru na hřištích soupeřů čekají už 31 duelů.

    První velkou šanci měl v sedmé minutě domácí Řezníček, který po nedávném přestupu z Brna poprvé nastoupil od začátku. Zkušený kanonýr poslal hlavičku z ideální pozice nad bránu. V 26. minutě mohly skórovat oba celky. Nejprve se Adediran prodral až před Hrušku, brankář Dukly ale proti jeho prudké střele vytáhl fantastický zákrok. Hned z protiútoku propadl míč na zadní tyč k Šebrlemu, jenž ze dvou metrů nastřelil tyč.

    Bojovný první poločas jen potvrzoval, že se utkaly týmy s nejhorší ofenzivou v lize. Dukla dala v prvních pěti kolech dvě branky, Dynamo dokonce jen jednu. Na další gólové šance si tak muselo necelých dva a půl tisíce diváků na stadionu počkat až do druhé půle.

    Hned po změně stran se dostal k hlavičce po rohu Čoudek, Hruška byl u své pravé tyče včas. V 58. minutě už se skóre změnilo. Horovo dlouhé autové vhazování se odrazilo za pokutové území k Šebrlemu a ten křižným volejem nedal Fendrichovi šanci. Dvaadvacetiletý záložník dal první ligovou branku při svém pátém startu v Chance Lize.

    Pražany gól povzbudil a po několika slibných akcích se v 63. minutě prosadili takřka stejným způsobem jako v prvním případě. Hora poslal do vápna další dlouhý aut, Kozma prodloužil míč hlavou a Mešanovič zblízka zakončil. Bosenský útočník, který strávil poslední sezony především v Polsku a Turecku, skóroval v české lize poprvé od prosince 2019. V tuzemské nejvyšší soutěži dal 45. gól.

    Snížit mohl v 67. minutě Adediran, jenž ale znovu tváří v tvář proti Hruškovi neuspěl, domácí brankář se nenechal obhodit. Jinak si ale šli domácí za třemi body bez větších obtíží. V závěru neuspěl ani Ondrášek po akrobatickém zakončení po rohovém kopu. Naopak v nastavení předložil Špatenka míč do stoprocentní šance Amblerovi a ten zakončil s přehledem pod břevno.

    České Budějovice mají s 19 inkasovanými brankami jasně nejhorší obranu v soutěži a zažívají svůj nejhorší vstup do sezony v historii samostatné ligy. Naposledy byla po po šesti kolech bez bodu právě Dukla v ročníku 2018/19.

    Ohlasy

    Petr Rada (trenér Dukly): "Máme tři body z důležitého zápasu, i když pro soupeře je 0:3 kruté. První poločas nebyl takový, jak jsme si představovali. Bylo to tam hodně zbytečných ztrát, nedostávali jsme se k centrům ze stran na naše útočníky. Soupeř hrál na brejky, měl svoje šance, brankář Hruška chytil dva góly. O poločase jsem hráčům řekl, že pokud budou hrát s takovým strachem, tak by je to mohlo potrestat. Ve druhé půli už to bylo jiné, dostali jsme České Budějovice pod tlak a nakonec jsme třikrát skórovali."

    František Straka (trenér Českých Budějovic): "Když si přečtete výsledek, vypadá to jako jasná záležitost, ale tak to nebylo. Zápas jsme si prohráli sami. Nechápu, co se stalo a proč se to stalo. Po prvním poločase jsme měli vést o dva góly, ale nejsme schopní trefit bránu. Přitom všechno fungovalo, bylo to dobré i po taktické stránce. Pak přijdou dvě triviální situace po autovém vhazování, které nejsme schopní pokrýt. Připravovali jsme se na to, přesto jsme to neubránili. Třetí gól nemá cenu komentovat, ten jsme jim víceméně darovali. Největším zabijákem byly naše šance. Jestli tohle nebudeme dávat, tak to bude opravdu těžká mise."

    FK Dukla Praha – SK Dynamo České Budějovice 3:0 (0:0)

    Branky: 57. Šebrle, 63. Mešanovič, 90.+1 Ambler.
    Rozhodčí: Rouček – Kříž, Leška – Pechanec (video).
    ŽK: Ullman, Ludvíček, Kozma – Šigut.
    Diváci: 2 472.

    Dukla: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka, Ludvíček – Ullman (46. Ambler), J. Hora (83. Lichý), Kozma, Šebrle (74. Matoušek) – Mešanovič (74. Matějka), Řezníček (90. Špatenka). Trenér: Rada.

    Č. Budějovice: Fendrich – Čoudek, Križan, Nikl – Šigut, Tischler (70. Ondrášek), Hubínek (85. Tranziska), Trummer – Čermák, Ogiomade (70. Zíka) – Adediran (85. V. Hora). Trenér: Straka.