<
9.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha713:119
    2AC Sparta Praha716:619
    3FC Viktoria Plzeň715:317
    4FK Jablonec77:411
    5FC Baník Ostrava77:511
    6SK Sigma Olomouc711:1011
    71.FC Slovácko74:510
    8FK Mladá Boleslav712:109
    9FC Hradec Králové75:79
    10FC Slovan Liberec79:88
    11Bohemians Praha 190576:78
    12MFK Karviná76:118
    13FK Dukla Praha75:87
    14FK Pardubice76:116
    15FK Teplice77:153
    16SK Dynamo České Budějovice71:191

    Slavia zvítězila v Boleslavi díky brankám Chytila a Dioufa

    Fotbalisté Slavie zvítězili v dohrávce 6. kola Chance Ligy 2:0 v Mladé Boleslavi a posunuli se na první místo tabulky o skóre před Spartu. Šestou výhru Pražanů v řadě zařídili brankami v úvodním dějství útočník Mojmír Chytil a levý bek El Hadji Malick Diouf. Středočeši zůstali na osmé příčce.

    slavia.cz
    Slavia zvítězila v Boleslavi díky brankám Chytila a Dioufa
    6. kolo, Základní částMBL0:20:2SLA

    Slavia v lize zdolala dnešního soupeře posedmnácté z posledních 18 duelů a společně se Spartou a Plzní zůstává v sezoně bez porážky. Mladá Boleslav doma ve třetím utkání poprvé v ročníku nebodovala.

    Duel dvou pohárových zástupců se měl původně uskutečnit už v srpnu, Mladoboleslavští si ho ale nechali odložit kvůli účasti v závěrečném 4. předkole Konferenční ligy. Kvůli povodním na několika místech Česka se nekonalo ani víkendové 8. kolo, dnes už však sehrání zápasu nic nebránilo.

    Zápas se hrál od začátku ve vysokém tempu, dlouho ale bez šancí. Hned první vážnější situace ve 23. minutě skončila brankou. Holeš měl na pravé straně dost času na přesný centr na Chytila a ten hlavou v záklonu zakončil. Pětadvacetiletý reprezentant dal premiérový soutěžní gól v sezoně, Mladá Boleslav naopak doma v lize poprvé inkasovala.

    Pražané s koncem poločasu ještě zvyšovali tlak. Provod po Zafeirisově ideální zpětné přihrávce v jasné šanci o metr minul a stejný hráč neuspěl ani vzápětí sám před brankářem Trmalem. Ve 42. minutě už se favorit radoval podruhé, opět po akci z pravé strany. Po Douděrově centru trefil Provod bránícího Krále a Diouf měl z dorážky snadnou práci. Senegalský levý bek dal čtvrtý gól v ligové sezoně a upevnil si překvapivou pozici nejlepšího střelce týmu.

    Domácí hráči byli na trávníku dobře vidět díky světlým vlasům, které si nechali odbarvit v rámci sázky po postupu do hlavní fáze Konferenční ligy, v ofenzivě ale příliš výrazní nebyli. To se nezměnilo ani ve druhé půli, do níž mohli jít za ještě horšího stavu, kdyby Chorý v nastavení neselhal při hlavičce z malého vápna.

    Hosté kontrolovali hru i ve druhém dějství a soupeře takřka k ničemu nepouštěli. Jenom tak potvrzovali, že mají s jedinou inkasovanou brankou nejlepší defenzivu v soutěži. Od 68. minuty u toho byl i střídající reprezentant Lingr, jenž se před dvěma týdny vrátil do Edenu po roce stráveném ve Feyenoordu.

    Čtvrthodinu před koncem se ani v další šanci nedočkal gólu aktivní Provod, jehož křížnou ránu Trmal vyrazil. Záhy poprvé zahrozili i domácí. Kostkův nedůrazný pokus doprostřed Kinskému vyklouzl, míč ale neměl rychlost a slávistický gólman ho stačil sebrat před brankovou čárou. Skóre už se nezměnilo ani v závěru po Lingrově pohotovém voleji a Chorého hlavičce.

    Pražané v lize neprohráli počtrnácté v řadě a zvládli i třetí venkovní utkání v sezoně bez obdržené branky. Trenérovi Andreasi Brännströmovi nevyšla premiéra před mladoboleslavskými fanoušky, obě výhry v úvodních dvou soutěžních zápasech ve funkci zaznamenal na hřištích soupeřů.

    Ohlasy

    Andreas Brännström (M. Boleslav): "Soupeř vyhrál zaslouženě. Odehráli jsme slušných 20 minut, po prvním gólu jsme se ale dostali pod tlak. Ve druhém poločase jsme se snažili zápas zdramatizovat, vrátit se gólem do hry. Slavia ale bránila velmi dobře a chodila do nebezpečných protiútoků, k ničemu nás nepustila."

    Jindřich Trpišovský (Slavia): "Jsem spokojený s výsledkem i s hrou. Zápas jsme měli dost pod kontrolou, vytvořili jsme si hodně šancí a postupně i velký tlak. Na začátku měl soupeř dobrý pohyb, hůř jsme se tam dostávali, ale nakonec jsme zpřesnili hru. Pomohl nám první gól, otevřel se nám prostor i v ofenzivě. Druhá branka nás už úplně uklidnila, dobře jsme pracovali i do defenzivy, soupeř má v ofenzivě velkou kvalitu. Jsem rád, že jsme udrželi další čisté konto, o výkony obrany se můžeme opřít. Když pominu prvních 15 minut, tak jsem se spoluprací Tomáše Chorého a Mojmíra Chytila na hrotu hodně spokojený. Postupně šel jejich výkon nahoru, což ukázala i celá souhra při prvním gólu."

    FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 0:2 (0:2)

    Branky: 23. Chytil, 42. Diouf.
    Rozhodčí: Rouček - Kříž, Kubr - Všetečka (video).
    ŽK: Vydra, Suchý - Holeš, Lingr, Trpišovský (trenér).
    Diváci: 4823.

    M. Boleslav: Trmal - Král (87. Jawo), Suchý, Králik - Kostka, Langhamer (46. Sakala), Vydra, Fulnek (87. Kadlec) - Kušej, Ladra - Pulkrab (67. Mareček). Trenér: Brännström.

    Slavia: Kinský - Holeš, Ogbu, Bořil - Douděra (80. Wallem), Oscar, Zafeiris (88. Chaloupek), Diouf (80. Zmrzlý) - Provod - Chytil (68. Lingr), Chorý (88. Jurásek). Trenér: Trpišovský.