<
9.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha713:119
    2AC Sparta Praha716:619
    3FC Viktoria Plzeň715:317
    4FK Jablonec77:411
    5FC Baník Ostrava77:511
    6SK Sigma Olomouc711:1011
    71.FC Slovácko74:510
    8FK Mladá Boleslav712:109
    9FC Hradec Králové75:79
    10FC Slovan Liberec79:88
    11Bohemians Praha 190576:78
    12MFK Karviná76:118
    13FK Dukla Praha75:87
    14FK Pardubice76:116
    15FK Teplice77:153
    16SK Dynamo České Budějovice71:191

    Karviná vyloupila třemi góly Teplice a slaví druhou venkovní výhru

    Fotbalisté Karviné v 6. kole Chance Ligy zvítězili v Teplicích 3:1 a připsali si druhou výhru v sezoně, opět venku. Hosté vedli od čtvrté minuty po gólu Amara Memiče a v 53. minutě zaznamenal druhou branku v ročníku i Filip Vecheta. Poté zvýšil premiérovou trefou v nejvyšší soutěži Denny Samko a v 90. minutě jen zkorigoval skóre Abdallah Gning.

    mfkkarvina.cz
    Karviná vyloupila třemi góly Teplice a slaví druhou venkovní výhru
    6. kolo, Základní částTEP1:30:1KAR

    Karviná bodovala po dvou porážkách a v Teplicích zvítězila v nejvyšší soutěži poprvé, povedlo se jí to na devátý pokus. Severočeši prohráli sedmý z posledních osmi ligových zápasů. Slezané, kteří mají k dobru středeční dohrávku proti Ostravě, jsou v neúplné tabulce na 12. místě. "Skláři" zůstali na třech bodech a jsou předposlední.

    Karviná šla na Stínadlech stejně jako při remíze 2:2 v předchozím vzájemném utkání v únoru brzy do vedení. Mičevič příliš snadno prohrál za půlkou souboj s Memičem, ten utekl i všem ostatním obráncům a samostatný únik s přehledem zakončil. Bosenský křídelník skóroval i při dosud jediném bodovém zisku svého týmu ve 2. kole při výhře 1:0 v Pardubicích.

    Domácí inkasovaná branka nesrazila a následující čtvrthodina byla v jejich režii, do zakončení se ale nedostávali. Jediný nebezpečný moment obstaral v 19. minutě Svatek, jehož přizvednutý a rychle padající pokus ze 30 metrů Lapeš s obtížemi vytáhl na roh.

    Teplický trenér Frťala zareagoval o poločase trojitým střídáním, obraz hry se ale nezměnil. V 53. minutě bylo navíc pro jeho tým ještě hůře, když Fleišmanův centr poslal do sítě hlavou Vecheta. Čerstvá posila ze Slovácka dala po přestupu ve třetím utkání druhý gól a navázala na branku z minulého kola.

    Nespokojený Frťala udělal další dvě změny a v 55. minutě vyčerpal všechna střídání. I tak běžel o chvíli později znovu sám na Němečka rychlonohý Memič, z mírného úhlu tentokrát teplického gólmana neprostřelil. Ještě větší šanci měl záhy Vecheta, jemuž na zadní tyči stačilo ze dvou metrů usměrnit Krčíkův střílený centr do sítě, míč ale poslal souběžně s brankovou čárou.

    Severočechy mohl vysvobodit z ofenzivního trápení karvinský brankář Lapeš, jenž nepovedeným odkopem "namazal" ve vlastním vápně Gningovi. Senegalský útočník si však tak dlouho rovnal míč, až mu ho vypíchl Krčík.

    V 74. minutě teplická obrana znovu propadla a další samostatný nájezd tentokrát z levé strany proměnil Samko. Čtyřiadvacetiletý záložník dal premiérový gól při svém čtvrtém startu v nejvyšší soutěži.

    V 77. minutě mohl duel zdramatizovat Trubač, který po signálu z přímého kopu nastřelil břevno. Uspěl až v závěru základní hrací doby Gning, jenž proměnil brejk a prosadil se ve třetím kole za sebou. Ani jeho třetí gól v ročníku už ale Severočechům k většímu zdramatizování utkání nepomohl. "Skláři" doma prohráli třetí z posledních čtyř ligových zápasů.

    Ohlasy:

    Zdenko Frťala (Teplice): "Nezbývá mi než se omluvit fanouškům. Vůbec jsme nehráli to, co jsme chtěli. Jde to těžce za mnou, špatně jsem reagoval střídáními i zvolenou taktikou na vývoj zápasu. Vyčítám si brzká střídání, chtěl jsem hrát vabank, abychom i soupeře trochu překvapili. To se nepodařilo, byla to moje chyba. Ve druhé půli byl skoro každý míč za obranu pro nás problém, soupeř byl navíc mnohem produktivnější než my. Dnes to nebyli v našem dresu ti hráči, kteří tu hráli v předchozích zápasech. Věděli jsme, jak má Karviná kvalitní tým, i tak jsme ale měli tenhle zápas zvládnout. Jedna výhra ze šesti utkání je neúspěch, chtěli jsme mít více bodů."

    Martin Hyský (Karviná): "Myslím, že jsme si dnes vítězství zasloužili. Věděli jsme, že nás čeká soubojové utkání. Udělali jsme nějaké změny v sestavě a podle výsledku jsme zvolili dobře. Paradoxně nám uškodil vedoucí gól v úvodu, po kterém nás domácí trochu zmáčkli. Měli nebezpečné situace, standardky. Pak jsme ale začali být zase aktivní, dobře jsme reagovali i na soupeře a na změnu rozestavení. Druhý poločas jsme hráli slušně kromě úplného závěru, ten jsme si měli pohlídat lépe. Obdržený gól mě mrzí. Je vidět, že když v lize vypadnete na pět minut, soupeř vás okamžitě potrestá. Karviná v Teplicích ještě nevyhrála, dnes jsme tuhle sérii přerušili. Musím smeknout před týmovým výkonem, který jsme v tom těžkém počasí podali. Sezonu jsme začali velmi slušným bodovým ziskem, teď je potřeba získat body i doma."

    FK Teplice – MFK Karviná 1:3 (0:1)

    Branky: 90. Gning – 4. Memič, 53. Vecheta, 74. Samko.
    Rozhodčí: Volek – Nádvorník, Caletka – Berka (video).
    ŽK: Mičevič, Jukl – Žák, Vecheta, Planka, Moses.
    Diváci: 3 268.

    Teplice: Němeček – Kričfaluši, Havel, Mičevič (46. Labík) – Beránek (55. Radosta), Jukl (46. Havelka), Trubač, Harušťák – Gning, Svatek (46. Mareček), Horský (55. Čerepkai). Trenér: Frťala.

    Karviná: Lapeš – Raspopovič (80. Mikuš), Bergqvist (46. Svozil), Krčík, Fleišman – Moses (83. Ražnatovič), Žák (60. Planka) – Memič (80. Singhateh), Botos, Samko – Vecheta. Trenér: Hyský.