<
8.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha716:619
    2SK Slavia Praha611:116
    3FC Viktoria Plzeň613:214
    4FK Jablonec77:411
    5SK Sigma Olomouc610:811
    6FC Baník Ostrava77:511
    71.FC Slovácko74:510
    8FK Mladá Boleslav612:89
    9FC Hradec Králové75:79
    10FC Slovan Liberec79:88
    11Bohemians Praha 190576:78
    12MFK Karviná76:118
    13FK Dukla Praha75:87
    14FK Pardubice76:116
    15FK Teplice77:153
    16SK Dynamo České Budějovice71:191

    Slovácko přemohlo ostravský Baník a poprvé v sezoně doma zvítězilo

    Fotbalisté Slovácka vyhráli v 5. kole Chance Ligy nad Baníkem Ostrava 1:0. Zápas rozhodl ve 44. minutě vlastní gól hostujícího Matěje Chaluše. Tým z Uherského Hradiště zvítězil doma v lize po devíti duelech a poprvé v sezoně. Baník, který dohrával v deseti po vyloučení Davida Buchty z 82. minuty, po dvou kolech nebodoval. Slezanům patří v tabulce 11. místo, mají však k dobru odložené utkání v Karviné. Slovácko po druhém vítězství po sobě poskočilo na šestou příčku.

    fcb.cz
    Slovácko přemohlo ostravský Baník a poprvé v sezoně doma zvítězilo
    5. kolo, Základní částFCS1:01:0FCB

    Celek z Uherského Hradiště v týdnu získal útočníka Krmenčíka po jeho konci v Apollonu Limassol, bývalý český reprezentant začal na lavičce a do utkání naskočil v 56. minutě jako první střídající hráč týmu. Trenér Baníku Hapal udělal hned sedm změn v základní sestavě oproti čtvrteční odvetě 3. předkola Konferenční ligy s Kodaní, s níž Slezané vypadli až v penaltovém rozstřelu, na hře jeho mužstva se to ale v úvodu neprojevilo.

    Ostravané dobře kombinovali a dostávali se po křídlech před Hečovu branku. Domácí gólman však byl na místě i po Kubalově nebezpečném náběhu. K oboustranně ofenzivnímu průběhu přispělo i Slovácko. Ve 12. minutě tvrdě vypálil Havlík a Holec musel v bráně Baníku vytáhnout povedený zákrok, aby zabránil gólu.

    V 17. minutě měli blízko k úvodní trefě hosté. Kubala prošel středem hřiště, jenže ve vápně ve vyložené šanci trefil jen Hečovy nohy. Na druhé straně po přihrávce Trávníka vystřelil nad Juroška. V závěru poločasu převzali iniciativu domácí. Po standardce od Havlíka ve 36. minutě hlavičkoval přesně Hofmann, Holec se však natáhl a zabránil takřka jistému gólu.

    Ve 44. minutě už ale byla letní posila Baníku mezi tyčemi při svém druhém startu za ostravský celek bezmocná. Těsně za vápnem napřáhl Kohút a bránící Chaluš změnil tečí směr střely tak nešťastně, že balon zapadl do sítě.

    Hosty vlastní gól nijak viditelně nezasáhl a po přestávce se pustili do ofenzivy. Slovácko však dobře bránilo vlastní pokutové území. Po hodině hry posílil kouč Hapal ofenzivu třemi čerstvými hráči Ewertonem, Rigem a Tankem. Baník zvyšoval tlak, ale jen těžko hledal recept, jak se dostat do střelecké příležitosti a šance na vyrovnání. V 80. minutě Prekop jen trefil padajícího Doskiho.

    Závěr hostům zkomplikoval Buchta, který v 82. minutě po druhé žluté kartě musel ze hřiště. Slezané i v oslabení pokračovali v náporu. Střídající Klíma však zblízka zahodil tutovku a domácí už druhé vítězství 1:0 po sobě uhlídali. Gólman Slovácka Heča si počtvrté z pěti kol připsal čisté konto. Celek z Uherského Hradiště soupeři částečně oplatil drtivou porážku 0:6 z Vítkovic ze závěru minulé sezony.

    Ohlasy:

    Roman West (Slovácko): "Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Měli jsme rezervy v organizaci hry a Baník tím získal převahu. V první půli měly oba týmy dvě tři šance a my jsme měli štěstí, že jsme dali gól těsně před koncem. Ve druhé půli si Baník vytvořil převahu, dostal nás pod tlak, který jsme přežili i díky výbornému výkonu Milana Heči v bráně. Uhájili jsme cenné vítězství, Baník si do zápasu přenesl skvělý výkon z duelu proti Kodani. Nebylo na něm znát, že ve čtvrtek hrál 120 minut. Cením si obětavého výkonu našich hráčů a jejich maximálního nasazení. Nechtěl jsem sahat do vítězné sestavy z Pardubic, proto šel Krmenčík na hřiště skoro po hodině hry. Bylo znát, že není tak vyhraný, do budoucna by se měl zlepšit."

    Pavel Hapal (Ostrava): "Viděli jsme zajímavé utkání. I přes prohru nemohu hráčům nic vytknout, smekám před jejich výkonem. V první půli jsme se nemohli dostat přes dobře organizovanou obranu domácích. I když jsme měli dvě šance na gól, tak jsme nešťastně inkasovali před poločasem. Gól nás nepoznamenal. Ve druhém poločase jsme si vytvořili velký tlak, převahu, ale naše centry nebyly přesné. Když už jsme se do šance dostali, chyběl klid v koncovce jako u Klímy. Vyřazení z evropského poháru nás nepoznamenalo. Zejména ve druhé půli jsme dominovali, což se nezměnilo ani po vyloučení Buchty."

    1. FC Slovácko - FC Baník Ostrava 1:0 (1:0)

    Branka: 44. vlastní Chaluš.
    Rozhodčí: Starý - Slavíček, Pochylý - Volek (video).
    ŽK: Vaško, Šumulikovski (vedoucí týmu), Doski, Kohút, Reinberk, Daníček, Krmenčík, Heča - Šín, Buchta, Chaluš, Hapal (trenér).
    ČK: 82. Buchta (Ostrava).
    Diváci: 6447.

    Slovácko: Heča - Ndefe (70. Reinberk), Hofmann, Vaško, Doski - Trávník - Blahút (76. Azevedo), Kohút (70. Daníček), Havlík, P. Juroška (56. Krmenčík) - Kozák (76. Kim Sung-pin). Trenér: West.

    Ostrava: Holec - Aririerisim, Chaluš, Pojezný - Rusnák (19. Buchta), Grygar (59. Rigo), Boula, Holzer (79. Klíma) - Šín (59. Ewerton) - Kubala (59. Tanko), Prekop. Trenér: Hapal.