<
9.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha716:619
    2SK Slavia Praha611:116
    3FC Viktoria Plzeň613:214
    4FK Jablonec77:411
    5SK Sigma Olomouc610:811
    6FC Baník Ostrava77:511
    71.FC Slovácko74:510
    8FK Mladá Boleslav612:89
    9FC Hradec Králové75:79
    10FC Slovan Liberec79:88
    11Bohemians Praha 190576:78
    12MFK Karviná76:118
    13FK Dukla Praha75:87
    14FK Pardubice76:116
    15FK Teplice77:153
    16SK Dynamo České Budějovice71:191

    Slavia proti Pardubicím potvrdila roli favorita, rozhodl gól Dioufa

    Fotbalisté Slavie v 7. kole Chance Ligy potvrdili roli favorita a Pardubice doma zdolali 2:0. Červenobílí udrželi neporazitelnost v sezoně nejvyšší soutěže a před reprezentační pauzou ztrácejí tři body na lídra tabulky a obhájce titulu Spartu, mají však utkání k dobru. Slavii poslal v páté minutě nastavení první půle do vedení El Hadji Malick Diouf a ve 49. minutě zvýšil Tomáš Chorý. V 65. minutě dostal červenou kartu domácí Filip Prebsl, ale Východočeši již zdramatizovat závěr nedokázali.

    slavia.cz
    Slavia proti Pardubicím potvrdila roli favorita, rozhodl gól Dioufa
    7. kolo, Základní částSLA2:01:0PCE

    Slavia neprohrála ani devátý vzájemný ligový duel a Pardubice v nejvyšší soutěži porazila poosmé za sebou, navíc bez inkasované branky. Červenobílí si částečně spravili náladu po středečním vypadnutí ve 4. předkole Ligy mistrů s Lille. V nejvyšší soutěži potřinácté za sebou bodovali. Východočeši nenavázali na minulé vítězství nad Hradcem Králové, prohráli potřetí z posledních čtyř kol a figurují na 14. místě.

    Vzhledem k nadcházející reprezentační přestávce nasadil trenér Slavie Trpišovský velmi silnou sestavu a oproti středečnímu utkání s Lille udělal jen dvě změny v zahajovací jedenáctce. Místo zraněného Holeše a Zimy nastoupili od začátku Prebsl a Jurásek.

    Pražané v letní přípravě s Pardubicemi jen remizovali 1:1, dnes ale podle očekávání diktovali tempo. Ve čtvrté minutě nepřekonal Provod vyběhnutého Stejskala, bývalý slávistický gólman pak zasáhl v 18. minutě i proti Prebslovi. Po půlhodině hry zkazila Chorému radost tyč. Ve 35. minutě poprvé výrazněji zahrozili Východočeši. Simon potáhl míč středem pole, před vápnem napřáhl a domácí brankář Kinský musel přízemní střelu vyrazit na roh.

    Když už se zdálo, že hosté v Edenu v prvním poločase udrží nerozhodný stav, udeřil v poslední z pěti nastavených minut Diouf. Devatenáctiletý senegalský halfbek převzal míč ve vápně po promáchnutí Chorého a napálil jej pod břevno. S třemi góly je nečekaně zatím nejlepším slávistickým střelcem v ligovém ročníku.

    Čtyři minuty po pauze favorit zvýšil. Po Provodově rohovém kopu hlavičkou vrátil balon před branku kapitán Bořil a Chorý míč usměrnil do sítě. Český reprezentant skóroval poprvé v ligovém ročníku po letním přestupu z Plzně.

    Na opačné straně pak velkou šanci prováhal Šehič, domácí si přesto zdánlivě poklidný duel ještě zkomplikovali. Po nevydařeném vlastním autu fauloval Prebsl unikajícího Míška, sudí Orel mu nejprve udělil jen žlutou kartu, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace domácího stopera v 65. minutě vyloučil.

    Východočeši ani v přesilovce neměli dostatek kvality na to, aby zápas ještě zdramatizovali. Slavia si závěr pohlídala a opět vylepšila svou bilanci doma, kde v lize prohrála jediný z posledních 40 zápasů. Pardubičtí nebodovali ve třetím z minulých čtyř venkovních duelů nejvyšší soutěže.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): Do zápasu jsme dobře vstoupili, ale neproměnili jsme spoustu šancí, Provod, Prebsl i Chorý měli velké šance. Pak to na hráče trochu padlo, soupeř ožil a Tonda musel skvěle zasáhnout. Vůbec nechápu, odkud Provi vytáhl taková běžecká čísla po středě, byl hodně nebezpečný. Naštěstí jsme v závěru poločasu dali gól, ale druhou půli jsme začali podobně, po zahozených šancích jsme ale udeřili dřív. Mrzí mě konec, kdy jsme si nechali dát lacinou červenou kartu. Někteří kluci toho měli dost, řešili jsme, jestli o pauze nesundat Igoha. Z naší strany to byl velice dobrý výkon, zajímavý zápas, ale měli jsme být produktivnější a dohrát v jedenácti.

    Jiří Saňák (trenér Pardubic): Byl to zajímavý zápas. Myslím si, že jsme předvedli odvážný výkon. Prvních 20 minut jsme ale měli ze soupeře velký respekt, což mě mrzí. Škoda toho gólu ke konci poločasu, to mě štve, protože ten gól domácí zklidnil. Na začátku druhé půle přidala Slavia druhý gól. Ten byl z nepohlídané standardky, musíme si to vyhodnotit. Jsem ale rád, že jsme Slavii donutili k faulu a následné červené kartě. Nějaké střely jsme si proti deseti vytvořili, ale žádné velké šance to nebyly.

    SK Slavia Praha - FK Pardubice 2:0 (1:0)

    Branky: 45.+5 Diouf, 49. Chorý.
    Rozhodčí: Orel - Váňa, Leška - Kocourek (video).
    ŽK: Bořil, Zafeiris, Douděra - Šehič, Krobot, Lurvink, Surzyn.
    ČK: 65. Prebsl (Slavia).
    Diváci: 17.983.

    Slavia: Kinský - Prebsl, Ogbu, Bořil - Douděra, Zafeiris (90.+2 Chaloupek), Oscar, Diouf (87. Zmrzlý) - Jurásek (46. Schranz), Provod (90.+2 Vorlický) - Chorý (62. Chytil). Trenér: Trpišovský.

    Pardubice: Stejskal - Surzyn (84. Brdička), Jindra, Šimek, Šehič (56. Lurvink) - Darmovzal (78. Yahaya), Vacek - Leipold (46. Mareš), Simon, Míšek - Zlatohlávek (56. Krobot). Trenér: Saňák.