<
8.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha716:619
    2SK Slavia Praha611:116
    3FC Viktoria Plzeň613:214
    4FK Jablonec77:411
    5SK Sigma Olomouc610:811
    6FC Baník Ostrava77:511
    71.FC Slovácko74:510
    8FK Mladá Boleslav612:89
    9FC Hradec Králové75:79
    10FC Slovan Liberec79:88
    11Bohemians Praha 190576:78
    12MFK Karviná76:118
    13FK Dukla Praha75:87
    14FK Pardubice76:116
    15FK Teplice77:153
    16SK Dynamo České Budějovice71:191

    Pardubice získaly první výhru, Budějovice zlomily za poločas

    Fotbalisté Pardubic zvítězily ve 3. kole Chance Ligy nad Českými Budějovicemi 3:1. Dynamo inkasovalo v 10. minutě, když si míč do vlastní sítě dopravil Keckeisen. Vedení hostů posílil o chvíli později Kalabiška a ve 23. minutě zvyšoval Patrák už na 3:0. Domácím dal po necelé hodině hry naději Trummer, ale od nich bylo směrem dopředu vše.

    dynamocb.cz
    Pardubice získaly první výhru, Budějovice zlomily za poločas
    3. kolo, Základní částCEB1:30:3PCE

    Jihočeši ani ve třetím kole nebodovali a zůstávají na posledním místě tabulky o skóre za Teplicemi. Pardubičtí poprvé v sezoně bodovali a posunuli se na devátou příčku. Nad Dynamem v nejvyšší soutěži zvítězili potřetí z posledních čtyř zápasů.

    Straka, který v týdnu nahradil odvolaného trenéra Lercha a do české lize se vrátil po téměř pěti letech, dal hned v obnovené premiéře na lavičce Jihočechů šanci nové brankářské posile Fendrichovi. Akvizice z Jablonce ale prožila s novými spoluhráči hororový vstup do zápasu.

    Domácí v úvodu ještě přežili první varování, když v dobré příležitosti hlavičkoval volný Noslin, čerstvá pardubická posila, nepřesně. V 10. minutě však už hosté vedli. Po centru od Kalabišky se v pokutovém území položil do míče bránící Keckeisen a v pádu hlavou nechtěně překonal vlastního gólmana.

    Než se Dynamo stačilo probrat, už prohrávalo 0:2. V 18. minutě nacentroval Zlatohlávek na Kalabišku a ten pohodlně překonal Fendricha. Letní posila ze Slovácka skórovala podruhé z dosavadních tří kol. Povedený úvod Východočechů pak ve 23. minutě podtrhl Patrák, který se uvolil a zvýšil už na rozdíl tří gólů.

    Po změně stran se hrálo jen na jednu branku a Dynamo brzy snížilo. V 58. minutě nacentroval do pokutového území Šigut, míč se odrazil k Trummerovi a ten jej poslal do sítě. Rakouský obránce zaznamenal první branku Jihočechů v ligové sezoně, na gól tak už v soutěži čeká jen Slovácko.

    Jihočeši po snížení výrazně ožili a byli jednoznačně lepším týmem. Velkou šanci měl v 63. minutě Tranziska, jehož pokus zblízka vyrazil brankář Budinský. Německý útočník se neprosadil ani v 75. minutě, kdy vypálil do břevna.

    Domácí se vzápětí marně dožadovali penalty poté, co míč v pokutovém území zasáhl Tischlera do horní části ruky. Sudí Petřík k velké nevoli Dynama nenařídil pokutový kop ani po konzultaci s videorozhodčím.

    Jihočeši byli až do závěru nebezpeční, na rohové kopy zvítězili drtivě 11:1 a měli o téměř gól a půl vyšší statistiku očekávaných branek. Pardubičtí se však s vypětím sil už ubránili, v další velké šanci Suchan trefil pouze spoluhráče.

    Ohlasy

    František Straka (Č. Budějovice): "Byl to zápas rozdílných poločasů. Jsem neskutečně zklamaný, jak jsme se prezentovali v první půli. To by mě nenapadlo a moc se za to omlouvám fanouškům, protože to mělo hodně málo společného s fotbalem. V kabině jsme si to vyříkali a druhý poločas byl jiný. Takový fotbal chceme předvádět. Nevím, jestli v prvním poločase za naším výkonem stála nervozita, góly jsme dostali po dětinských chybách. V příštím zápase se musíme odrazit od toho, kde jsme skončili a to myslím naším výkonem ve druhém poločase. Ve druhé půli totiž hráči ukázali, jakým směrem bychom měli jít."

    Jiří Saňák (Pardubice): "Zápas rozhodla efektivita, v prvních 23 minutách jsme ze dvou střel dali tři góly. Především si cením koncentrovaného nástupu do utkání. Víme, že když dva týmy čekají na první výhru v sezoně, je to těžké. Věděli jsme, že nový trenér Českých Budějovic vsadí na organizovanou hru. Ale snažili jsme se spíš soustředit sami na sebe a na vlastní výkon. Nejsem spokojený s úvodem druhé části, tam jsme byli chaotičtí. Ne že bychom to ve druhé půli podcenili, ale soupeř neměl co ztratit, vstřelil gól a pak se chytili i diváci."

    SK Dynamo České Budějovice - FK Pardubice 1:3 (0:3)

    Branky: 58. Trummer - 10. vlastní Keckeisen, 18. Kalabiška, 23. Patrák.
    Rozhodčí: Petřík - Machač, Volf - Adámková (video).
    ŽK: Kotula, Hubínek - Noslin, Zlatohlávek, Tischler, Vacek.
    Diváci: 3612.

    Č. Budějovice: Fendrich - Kotula (46. Tranziska), Havel, Keckeisen (37. Čoudek), Trummer - Hubínek - Šigut (81. Hora), Suchan, Zíka (55. Ogiomade), Martin (55. Čermák) - Ondrášek. Trenér: Straka.

    Pardubice: Budinský - Surzyn, Noslin (65. Vacek), Jindra, Kalabiška - Solil, Polyák - Leipold (60. Tischler), Zlatohlávek (78. Míšek), Patrák (60. Sychra) - Huf (65. Yahaya). Trenér: Saňák.