<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Hybš po jablonecké premiéře: Zápas jsem si užil, asistence pro mě byla třešničkou

    Matěj Hybš zažil v dresu Jablonce povedenou premiéru. Jeho tým udržel nulu a pohodlně zvítězil, on sám se navíc výrazně podílel na první trefě Stanislava Tecla. "Snažil jsem se s týmem co nejvíce sehrát a být aktivní. Přihrávka na gól pro mě byla sladkou třešničkou," prozradil mladý zadák po utkání.

    Hybš po jablonecké premiéře: Zápas jsem si užil, asistence pro mě byla třešničkou
    19. kolo, Základní částFKJ3:01:0

    Jak byste zhodnotil svoji premiéru v dresu Jablonce?
    Byl bych až příliš chamtivý, kdybych řekl, že jsem před zápasem čekal takový výkon. Každý obránce je rád, když při jeho premiéře tým neinkasuje a ještě vyhraje. Oboje se mi splnilo, tudíž start hodnotím na výbornou.
    Měl jste velký podíl na úvodní brance svého celku, určitě vám tato situace pomůže v začátcích...
    Není to přímo o tom jednom momentu. Myslel jsem především na to, abych se s kluky sehrál tak, aby věděli, co mají čekat ode oni ode mě a já zase od nich. Chtěl jsem se dostat do tempa několika přihrávkami, což se podařilo. Asistence pro mě byla takovou sladkou třešničkou.

    Jak náročný je pro fotbalistu úvodní zápas v novém dresu, s ohledem na nové spoluhráče a odlišné herní návyky?
    Hrozně jsem se sem těšil. Všichni vědí, že jsem na Spartě nedostával v poslední době příliš příležitostí. Byl jsem tedy obrovsky natěšený a myslím, že právě to předčilo nervozitu či nerozehranost. Snažil jsem se vyřešit každý balón nejlépe, jak umím, být aktivní. Zápas jsem si moc užil.

    Výsledkově utkání skončilo vaším jasným vítězstvím, na pohled to však již tak zřejmé nebylo. Komplikovalo vám Brno situaci svou defenzivní hrou?
    Brno hraje z hlubokého bloku a všichni jeho hráči jsou disciplinovaní, na což jsme se připravili. Přesto to není proti takovému celku jednoduché. Myslím si však, že jsme po celých devadesát minut měli celý zápas pod kontrolou. Nepřišla žádná ztráta koncentrace nebo naše nesoustředěnost.

    Jak byste popsal situaci předcházející první jablonecké brance?
    Měli jsme standardní situaci. Balón se odrazil na pravou stranu. Šel jsem se Zavadilem do souboje a zvládl jsem ho. Poté proti mně vystartoval další hráč, toho jsem si obehrál do strany a následně jsem si všiml Stanislava Tecla s Vítem Benešem. Nevěděl jsem, jestli nejsou v ofsajdu, ale riskl jsem to. Obrana Zbrojovky si špatně rozebrala hráče a naštěstí to tam padlo.

    Byla pro vás první branka potřebným uklidněním?
    První gól uklidní, ale záýroveň je vždycky trochu ošemetný. Museli jsme se neustále koncentrovat, protože Brno má velmi rychlý přechod do útočné fáze. Nicméně druhý gól nás uklidil úplně a ten třetí, to už byla pouze kosmetická úprava.

    PRVNÍ TREFU JABLONCE SI PŘIPOMEŇTE ZDE:



    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: fkjablonec.cz

    K tématu