<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Věřím, že se zde budu cítit jako doma, říká obránce Hybš po příchodu do Jablonce

    Matěj Hybš na podzim ve sparťanském dresu zasáhl do většiny prvoligových zápasů, během zimní pauzy se ale mnoho změnilo a kouč Zdeněk Ščasný už s ním dál nepočítal. Mladý obránce tak nepohrdl hostováním v Jablonci, ve kterém by se rád propracoval do základní sestavy.

    Věřím, že se zde budu cítit jako doma, říká obránce Hybš po příchodu do Jablonce
    19. kolo, Základní částFKJ3:01:0

    Severočeši o Hybše projevovali zájem již delší dobu, až nyní se ale vše podařilo dotáhnout do zdárného konce. "Měl jsem tu být původně o trochu dřív. Ve Spartě ale vznikly nějaké karetní problémy směrem k pohárovému zápasu s Krasnodarem, takže jsem musel ještě chvilku vydržet. Po prvním zápase Evropské ligy už jsem dostal zelenou," přibližuje pro klubové stránky třiadvacetiletý bek.

    Matěj

    Hybš

    Klub: FK Jablonec

    Narozen: 03.01.1993

    Pozice: obránce

    Fotografie

    Na podzim Hybš odehrál v SYNOT lize za letenský celek dohromady třináct utkání, zklamaný z odchodu ale podle svých slov není. "Chci teď hrát tady a ukázat, že na to mám! Do Jablonce jsem přišel na rok a půl a jsem za to rád. Tím je dáno hodně a věřím, že se tady budu cítit jako doma," konstatuje účastník letního domácího Mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

    Hybš už během své kariéry jedno hostování absolvoval, když v sezoně 2014/15 hrál za Jihlavu. Nyní ale bude působit v celku s výrazně vyššími ambicemi. "Vím, že Jablonec je ambiciózní klub, který pomýšlí na přední příčky. Přesně do takového klubu jsem chtěl jít," tvrdí nová jablonecká akvizice. "Když vidím ten mančaft, tak je poznat, že síla tady je. Jsou tu dobří a šikovní kluci, trenér je v pohodě. Doufám, že se nám jaro povede a přiblížíme se co možná nejvíce pohárovým příčkám," dodává Hybš navzdory severočeskému nepovedenému podzimu.

    Ten se také rozhovořil o svých osobních cílech na svém nejbližším angažmá. "Nikde není psáno, že přijdu a budu hrát. Nemám rád žádné slibování, každý hráč si to musí zasloužit. Jdu sem proto, abych zvýšil konkurenci. Budu chtít hrát, být v základní sestavě, ale musím pro to pracovat a dokázat trenérovi, že na to mám," říká odhodlaně hráč, o nějž projevil zájem sám známý funkcionář Ivan Horník. 

    Na jeho obvyklém postu levého obránce ale v kádru kouče Frťaly momentálně hraje Karavaev, působit tam může také Hanousek. "Tak to ale musí být. Tohle je mužstvo, které si nemůže dovolit mít na jeden post jen jednoho hráče. Vždycky je lepší, když jich je na to místo více. Přišel jsem s tím, že budu muset makat, abych hrál. Nepřicházím s tím, že budu automaticky hrát a mouchy snězte si mě. Vím, že se o to budu muset poprat," dodává Hybš.

    Tomu navíc hraje do karet, že dokáže hrát i jinde než pouze na kraji obrany. "Můžu klidně i do zálohy, prakticky celý život střídám beka s halvem. Když jsme ve Spartě hráli na tříobráncový systém, tak jsem hrál toho třetího levého obránce. Těch variant je víc, ale priorita je pro mě bek," řekl jasně střelec jedné prvoligové branky.

    Fotbalista, jenž má za sebou navzdory svému mladému věku již 55 zápasů v nejvyšší soutěži, už by mohl klidně nastoupit v zeleno-bílém dresu do sobotního utkání s Brnem. "Cítím se dobře. I když jsem toho v přípravě moc neodehrál, tak jsem se snažil udržet v nějakém tempu. Myslím si, že jsem připravený, záleží teď jen na trenérovi," řekl závěrem Matěj Hybš.


    FOTO: fkjablonec.cz, fcvysocina.cz

    K tématu