<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Jsme teprve na začátku cesty, ví po vítězné premiéře trenér Jablonce Frťala

    Při ligové premiéře kouče Zdenka Frťaly na lavičce Jablonce dohrával jeho soupeř o devíti mužích, přesto to jednoduché nebylo jednoduché klání. Jihlava kousala a Severočeši se ke třem bodům museli prokousat, svou úlohu však zvládli. Progresivní kouč tak mohl být na úvod jara spokojený.

    Jsme teprve na začátku cesty, ví po vítězné premiéře trenér Jablonce Frťala
    17. kolo, Základní částFKJ2:00:0

    Jak byste zhodnotil svou premiéru v české nejvyšší soutěži?
    Jsme rádi, že jsme v domácím prostředí dokázali zvítězit. Vím, že i když to pro mě byla premiéra úspěšná, tak měl náš výkon spoustu nedostatků. Musíme se ale radovat z vítězství, protože na podzim si diváci na Střelnici moc výher neužili. Nicméně v příštím utkání u Nisy musíme předvést kvalitnější výkon.

    Jihlava utkání dohrávala dokonce o devíti hráčích...
    Zřejmě neřeknu nic nového, ale proti devíti se málokomu hraje líp. Je to hlavně o psychice. Tým nesmí podlehnout tomu, že soupeř hraje v osmi hráčích v poli, poté by všechny naše taktické plány byly rázem narušeny. Že Vysočina dohrávala o devíti, bylo vyústěním našich příležitostí. O naší aktivitě svědčí poměr střel na bránu, počet rohů i dvě nastřelené tyčky. Nicméně pořád tomu něco chybělo. Jsme teprve na začátku cesty, která bude trvat ještě dlouho.

    K čemu jste nabádal své svěřence? Při přetrvávajícím bezbrankovém stavu narůstala nervozita...
    Nervozita samozřejmě byla vidět, nepředváděli jsme žádnou brazilskou kopanou. Přišel jsem do Jablonce s tím, že fotbal musí hráče bolet. Když si vypracujete brankové příležitosti jako v první půli, ale trefíte jen tyče nebo břevno, tak nervozita samozřejmě narůstá a sebevědomí míří do minusových bodů. Nakonec jsme ale zaslouženě vyhráli a musíme si to užít.



    Jablonec byl na podzim pod velkým tlakem, výsledky neodpovídaly ambicím klubu. V jakém rozpoložení jste tým přebíral?
    Pro mě bylo důležité, že se hráči za nic neschovávali. Uznali, že podzim byl z jejich strany nevydařený. O to lépe se nám potom pracovalo. Víme, že aby jaro bylo z naší strany daleko lepší, tak musíme všichni společně makat na sto procent.

    Jaké cíle jste si stanovil? Popřípadě jaké nároky jsou na vás kladeny v jarních bojích?
    Myslím, že nikdo není slepý a vidí, že jedna z možných cest do předkol evropských soutěží je český pohár. Zimní přípravou jsme si sami na sebe trochu upletli bič. Lidé, kteří na první jarní kolo přišli, byli plní očekávání. Chtěli vědět, jak bude zápas probíhat a jak se nám povede. Jsme přesvědčení, že jsme v duelu s Vysočinou udělali první krok k tomu, aby naše výkony i hra měly stoupající tendenci..

    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    K tématu