<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Souboj nových koučů: Vyzraje Frťalův Jablonec na Hippovu Jihlavu?

    Jsou výsledkově nejúspěšnějším českým týmem zimní přípravy, nyní ale musí formu potvrdit i v samotné lize. Severočeský Jablonec vstoupí do jara soubojem s Jihlavou a od domácích se nečeká nic jiného než tři body. Zvlášť když v přípravě smetli všechny soupeře.

    Souboj nových koučů: Vyzraje Frťalův Jablonec na Hippovu Jihlavu?

    Jablonec se na podzim trápil a skončil až na osmém místě tabulky, což se neslučovalo s ambicemi klubového vedení. Na sever Čech tak dorazili nový sportovní manažer i trenér, Ivana Horníka doplnil Zdenko Frťala. Ten tak dnes podstoupí českou prvoligovou premiéru v roli kouče. Svůj Jablonec povede do bitvy s Vysočinou.

    "V Jihlavě také nastala trenérská změna. Určitě na nás přijedou nachystaní, ale to samé platí i o nás. Musíme podat organizovaný, zodpovědný a stoprocentní výkon. Jsme si vědomi, že domácí zápasy z pohledu bodového zisku byly na podzim zklamáním. Chceme zápas zvládnout a ukázat, že body se ze Střelnice vozit bez boje rozhodně nebudou," prohlásil Frťala bojovně.

    K sebevědomým výrokům má nárok. Jeho tým byl nejúspěšnějším týmem přípravy, když si jako jediný uchoval stoprocentní bilanci. Ze sedmi zápasů sedmkrát vyhrál, a byť nevyzval úplně nejsilnější soupeře, před jarem si jistě zvedl sebevědomí.

    "Nejsme naivní a vnímáme, že se o naší stoprocentní bilanci stále píše a mluví. Příprava je ale vždycky důležitá včetně výsledků. Vždy nám zápasy v této fázi něco odhalí a ukážou. Proto jsme rádi, že do prvního mistrovského utkání můžeme vstoupit se vztyčenou hlavou," uvedl Frťala pro klubové stránky.

    Jeho tým zůstal přes zimu takřka beze změn. Zájem byl hlavně o útočníky Stanislava Tecla s Tomášem Wágnerem, ani jednoho vedení však nepustilo. V přípravě si navíc o místo v základu řekl talentovaný junior David Breda. Pro trenéra byl pak klíčový nácvik různých herních stylů.

    "Jsme na začátku cesty, která věřím, že bude ještě dlouhá. Pro mě je nyní podstatné, že hráče tyto nácviky neodrazovaly od práce a že myšlenka, s kterou jsme s trenéry přišli, je chápaná a vnímaná pozitivně, což je podstatný předpoklad pro náš budoucí úspěch," řekl Frťala.

    Premiéru na střídačce některého z celků SYNOT ligy si odbude také lodivod Jihlavy Michal Hipp. A dobře ví, že jeho tým je v roli outsidera. "Jablonec má kvalitní kádr, rozhodně ale nenastoupíme s poraženeckou náladou. Po hráčské stránce se kádr soupeře nezměnil, herní projev je však jiný. Tým zvýšil aktivitu při napadání soupeře a také ofenzivní hru. Svou sílu naznačil pod vedením nového kouče Frťaly v přípravných zápasech," konstatoval zkušený trenér.

    Toho čeká na jaře hodně těžká práce, neboť podle mnohých odborníků je Vysočina jedním z horkých adeptů na sestupové místo. Hipp však pevně věří v záchranu. "Kdybych nevěřil, tak sem ani nejdu. V zimní přípravě vsadili hlavně na pracovitost a věřím, že jsme dobře připraveni. Až ligové zápasy však odhalí, jak silní vlastně jsme," uvedl Hipp před jarem.


    FOTO: ČTK

    K tématu