<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Jedenáctce kola vládnou sparťané, do ideální sestavy jste zvolili čtyři

    Také po sedmém kole jste hlasovali o ideální jedenáctce víkendu, kde má tentokrát nejvíce zástupců pražská Sparta. Do nejlepší sestavy jste vybrali čtyři a pouze o jednoho zástupce méně má liberecký Slovan. Ve vašem výběru je dokonce jeden hráč, jehož tým o víkendu prohrál.

    Jedenáctce kola vládnou sparťané, do ideální sestavy jste zvolili čtyři


    TOMÁŠ KOUBEK (FC Slovan Liberec)

    Mladý gólman Liberce Koubek dotáhl svůj tým do Evropské ligy a daří se mu i v domácí soutěži, kde o víkendu vychytal druhou nulu v sezoně. Stalo se tak při výhře 3:0 nad Příbramí, jednou mu pomohla i tyč.

    Věděli jste? Hráči Příbrami vyslali celkem dvanáct střel, z toho jich musel Koubek šest zlikvidovat.

    MARTIN FRÝDEK (AC Sparta Praha)

    Jedna z nejplatnějších letních posil Sparty. Na hřišti si Frýdek počíná jako suverén a trenér Ščasný si na něm cení hlavně jeho vysokou univerzálnost, neboť syn slavného otce může hrát na krajích zálohy i obrany, ale zastane i post útočníka. Proti Olomouci se zaskvěl v defenzivě.

    Věděli jste? Frýdek se proti Sigmě pustil celkem do 97 akcí s úspěšností 77 %.

    LUKÁŠ POKORNÝ (FC Slovan Liberec)

    Dvadvacetiletý stoper Slovanu režíroval triumf nad Příbramí a vstřelil svůj teprve druhý gól v SYNOT lize.  Síť rozvlnil prudkou ranou z voleje, kdyz se k němu dostal odražený míč.

    Věděli jste? Za celý zápas spáchal Pokorný jediný faul. On sám faulován nebyl. 

    TOMÁŠ JABLONSKÝ (SK Slavia Praha)

    Tomáš Jablonský prožil zřejmě nejpovedenější zápas po návratu do Slavie. Svůj spolehlivý výkon v defenzivě podtrhl dvěma asistencemi, čímž zařídil Pražanům triumf ve Zlíně 2:0.

    Věděli jste? Jablonský už na domácí scéně vyhrál obě nejcennější trofeje. Se Slavii dvakrát dobyl SYNOT ligu, s Jabloncem zaznamenal triumf v českém poháru.

    JASMIN ŠČUK (FK Mladá Boleslav)

    V této sezoně zatím střídá lepší výkony s těmi horšími, proti Teplicím to ale opět byl starý dobrý Ščuk. Působil mimořádně aktivně a odměnou mu byl důležitý gól, když pět minut před koncem skóroval krásnou střelou k tyči. Tato trefa se nakonec ukázala jako vítězná.

    Věděli jste? Ještě v minulé sezoně byl Ščuk první boleslavskou volbou při kopání pokutových kopů, v aktuálním ročníku však tato role patří Lukáši Magerovi.

    BOŘEK DOČKAL (AC Sparta Praha)

    Reprezentační záložník je v ideální sestavě oprávněně. Byl to právě on, kdo dirigoval vysokou výhru Sparty, pod kterou se podepsal dvěma góly a svou 50. asistencí v nejvyšší soutěži.

    Věděli jste? Dočkal proměnil už kopal devět penalt a všechny proměnil. V historii ligy je na tom lépe pouze Petr Pavlík, který dal všech jedenáct pokusů.

    HEROLIND SHALA (FC Slovan Liberec)

    Kmenovému hráči Sparty začíná hostování v Liberci prospívat. Albánský záložník se po vlažném startu rozjel a k výhře nad Příbramí přispěl svou první ligovou trefou.

    Věděli jste? Příbram se stala pro Shalu osudovým klubem. Letos v únoru si proti ní v dresu Sparty připsal svůj první start v SYNOT lize a v sobotu jí vstřelil svůj první ligový gól.

    JOSEF HUŠBAUER (AC Sparta Praha)

    Nejlepší střelec sezony 2013/2014 dal vzpomenout na svou tehdejší formu, když parádní trefou otevřel gólový účet zápasu s olomouckou Sigmou. 

    Věděli jste? Hušbauerovi to proti Olomouci střílí. Bývalý záložník Ostravy či Žižkova dal Hanákům už pět branek, což je nejvíce ze všech týmů.

    MARTIN FILLO (FK Teplice)

    Fillo v Mladé Boleslavi potvrdil svou střeleckou formu, ale jeho trefa tentokrát na body nestačila. V závěru utkání totiž pouze zmírnil porážku Severočechů.

    Věděli jste? Devětadvacetiletý záložník vstřelil středočeskému svou třicátou trefu v nejvyšší soutěži.

    MICHAL ĎURIŠ (FC Viktoria Plzeň)

    Slovenský útočník nadále dokazuje, že si šanci od trenéra Karla Krejčího zaslouží. V lize se prosadil už potřetí v řadě a svou trefou zajistil Plzni výhru na hřišti Bohemians.

    Věděli jste? Fotbalovým vzorem reprezentačního útočníka je francouzský střelec Thierry Henry. 

    DAVID LAFATA (AC Sparta Praha)

    Tady jsou veškerá slova zbytečná. Sparťanský kanonýr se proti Sigmě prosadil podeváté v řadě a opět vylepšil svůj dosavadní rekord. 

    Věděli jste? Lafata se posunul na 9. místo Klubu ligových kanonýrů a na třetího Antonína Hájka mu chybí dvacet tref.


    FOTO: ČTK, LFA

    K tématu