<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Momenty kola: nádherný gól Krmenčíka i sedm gólů v Boleslavi

    Parádní góly, vyhrocené okamžiky i jednu přestřelku jak na Divokém západě, to všechno nabídlo 7. kolo SYNOT ligy. Vybrali jsme pro vás pět výrazných momentů či událostí, které by rozhodně neměly zůstat zapomenuty.

    Momenty kola: nádherný gól Krmenčíka i sedm gólů v Boleslavi




    Krmenčíkova paráda:


    Hráči Jihlavy absolvovali premiéru pod novým koučem Milanem Bokšou a v utkání s Duklou dlouho sahali po všech třech bodech. Nakonec však málem odešli s prázdnou. V rozmezí tří minut druhé půle totiž hosté zničehonic dvakrát udeřili a za zmínku stojí hlavně druhý gól. Ten vstřelil Michael Krmenčík a mluvit se o něm bude ještě dlouho.

    Vrzal mu adresoval centr ze strany, jenže Krmenčík stál zády k bráně. Pro dvaadvacetiletého rodáka z Kraslic to však nebyl žádný problém. Akrobatickými "polonůžkami" poslal míč přes záda přímo do brány a gólman Hanuš neměl sebemenší nárok zareagovat. Utkání nakonec skončilo remízou 2:2. 




    Přestřelka v Mladé Boleslavi: 

    Před duelem Mladá Boleslav - Teplice nahrávaly veškeré statistiky tomu, že padne hodně gólů. Nakonec jich bylo rovnou sedm, což je spolu s duely Slovácko - Dukla (4:3) a Boleslav - Zlín (5:2) nejvíc od začátku sezony. Středočeši porazili tým ze Stínadel 4:3, kdyby ale oba týmy proměnily všechny šance, gólů mohlo padnout mnohem víc.

    Jen poměr střel byl málo vídaných 17:13, takže fanoušci se v sobotu večer rozhodně nenudili. A ani jim nemuselo vadit, že jen na lavičce zůstal hvězdný Milan Baroš. "Padlo sedm gólů a pro diváky to bylo zajímavé utkání, ale pro nás trenéry spíš infarktové. Byl bych rád, kdyby se ten počet obdržených branek na naší straně zkorigoval," přiznal Jarolím.



    Kanón jménem Lafata:

    Střílí jeden gól za druhým a přitom se tváří, jako by vlastně nešlo o nic výjimečného. Jenže kapitán Sparty David Lafata výjimečný je. I s koncem minulé sezony skóroval už v devíti ligových zápasech v řadě, naposledy skolil Sigmu Olomouc.

    Tento gól byl zároveň 50. trefou Lafaty v dresu Sparty a on se díky ní vyšvihl na devátou příčku v Klubu střelců. Hezčí branky než on sice v neděli dali Bořek Dočkal s Josefem Hušbauerem, ta Lafaty však byla v mnoha směrech významná. "Dát v dresu Sparty 50 ligových gólů za dva a půl roku, to už má ohromnou váhu. Jenom to potvrzuje, jak skvělým hráčem David je," vyjádřil se obdivně trenér Zdeněk Ščasný.



    Řezníčkovo procitnutí:

    Jakub Řezníček přišel do Brna v létě na přestup z Mladé Boleslavi. Za sebou sice měl nevydařené jarní hostování v dresu Sparty, i tak ale na Moravu dorazil s vizitkou velké posily, která má svými góly táhnout Zbrojovku vzhůru. Úvodních šest kol ale důraznému útočníkovi nevyšlo. Ani jednou neskóroval, a byť se herní krizi snažil zahnat extrémní bojovností, nebylo to ono.

    Řezníček se dočkal až v sobotu v derby proti Slovácku. A jak si sám přál, ze střeleckého trápení ho vysvobodila pořádná "haluz". V úvodu druhé půle se k němu šťastně odrazil míč od Milana Heči a někdejší opora Příbrami ho v krkolomné pozici dotlačila do brány. Svůj zlepšený výkon navíc Řezníček potvrdil i druhým gólem a jeho tým vyhrál v poklidu 2:0.



    Vlastní gól Dosoudila:

    Bez velkých slov se v létě přesunul do Příbrami řízný stoper Radek Dosoudil, který na jaře hrál třetí nejvyšší soutěž za Benátky nad Jizerou. Šanci v základní sestavě dostal až nyní, tedy v sedmém kole na hřišti Liberce. Na tento zápas ale dvaatřicetiletý stoper nebude vzpomínat v dobrém.

    Zkraje druhé půle totiž odvracel centr před Michaelem Rabušicem tak vehementně, že byl z toho nešťastný vlastní gól. Slovan tak vedl už 2:0, nakonec přidal ještě jednu branku a pohodlně zvítězil. "Co k tomu říct? Byl to velmi dobrý centr ze strany. Věděl jsem, že je za mnou útočník, tak jsem to chtěl zahrát do lajny. Bohužel to špatně dopadlo,“ kál se známý tvrďák.



    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    K tématu