<
8.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha716:619
    2SK Slavia Praha611:116
    3FC Viktoria Plzeň613:214
    4FK Jablonec77:411
    5SK Sigma Olomouc610:811
    6FC Baník Ostrava77:511
    71.FC Slovácko74:510
    8FK Mladá Boleslav612:89
    9FC Hradec Králové75:79
    10FC Slovan Liberec79:88
    11Bohemians Praha 190576:78
    12MFK Karviná76:118
    13FK Dukla Praha75:87
    14FK Pardubice76:116
    15FK Teplice77:153
    16SK Dynamo České Budějovice71:191

    Rychlý gól Karviné na body nestačil, Slovan otočil dvěma góly za sedm minut

    Úvodní nedělní utkání programu Chance Ligy začalo mnohem lépe pro domácí Karvinou, která se ve čtvrté minutě dostala zásluhou Regáliho do vedení. To ale bylo ze strany karvinského týmu vše, ve zbytku zápasu se prosazovali již pouze jenom hosté. Ještě do poločasu v rozmezí sedmi minut po trefách Višinského a Ševinského skóre otočili, definitivní tečku za výhrou 3:1 udělal tři minuty před koncem řádné hrací doby Tupta. Slovan má tak první tři body v nové sezoně.

    fcslovanliberec.cz
    Rychlý gól Karviné na body nestačil, Slovan otočil dvěma góly za sedm minut
    1. kolo, Základní částKAR1:31:2LIB

    Liberec vyhrál počtvrté z posledních pěti vzájemných ligových duelů a zvítězil teprve podruhé z minulých 17 venkovních zápasů v nejvyšší soutěži. Karvinskému Martinu Hyskému nevyšla trenérská premiéra v první lize.

    Utkání bylo soubojem dvou nových koučů na lavičkách svých týmů. Liberec v létě přivedl hned 11 posil a pět z nich zařadil trenér Kováč, který po minulé sezoně zamířil do Slovanu z Pardubic, do základní sestavy.

    Úvod patřil Slezanům. Po Memičově dlouhém pasu vyhrál Mikuš hlavičkový souboj s Ghalim, přiklepl míč k Regálimu a slovenský ofenzivní univerzál hned ve čtvrté minutě efektní střelou otevřel skóre. O chvíli později pak Samko zahodil velkou šanci a domácí toho později litovali. Nejprve se jim zranil klíčový stoper Bergqvist, hosté pak po jeho odchodu ještě do přestávky otočili skóre.

    Nejprve v 26. minutě brankář Bačkovský založil rychlou akci, přes Ichu a Hlavatého se na hrot dostal Višinský a snadno obstřelil gólmana Knoblocha, který vyběhl až před vlastní šestnáctku. Hlavatý si pak ve 34. minutě připsal druhou asistenci, když po jeho rohovém kopu hlavou skóroval Ševínský. Host ze Sparty si připsal hned při svém ligovém debutu první gól.

    Po přestávce Severočeši kontrolovali vývoj. Nyarko zakončoval z úhlu, ale jeho střelu zlikvidoval Knobloch. V závěru si pak hosté tři body pojistili. Zyba dlouhou přihrávkou vysunul do úniku střídajícího Tuptu, slovenský reprezentant si obhodil gólmana a hlavou v 87. minutě doklepl míč do prázdné branky.

    Ohlasy trenérů:

    Martin Hyský (Karviná): "Jsem zklamaný, z utkání jsme měli vytěžit více. Byli jsme na Liberec dobře připraveni, o to více mě mrzí góly, které jsme inkasovali. Byly hodně laciné. Liberec nás nepřehrával, těžil ze ztrát a byl efektivní. Měli jsme výborný vstup, dali rychle gól, přesně to jsme chtěli. Klíčovým momentem ale byla neproměněná šance Samka v sedmé minutě. Kdyby to trefil, dodalo by nám to ještě více sebevědomí, protože způsobem hry jsme soupeři dělali problémy. První gól jsme dostali po nedůslednosti v presinku, druhý ze standardky. Říkávám, že ze standardek dostávají góly jen hloupá mužstva. Bhužel tam došlo ke komunikační kolizi a Liberec díky tomu lehce otočil výsledek, což s námi maličko zamávalo. Ve druhém poločase jsme si nepřipravili vlastně žádnou gólovku."

    Radoslav Kováč (Liberec): "Přiznávám, že krásná branka Regáliho nás zaskočila. Poté měli Karvinští ještě jednu obrovskou šanci. Kdyby z toho byl gól, mohl jsem tu teď sedět v úplně jiném rozpoložení. Srovnali jsme krásnou brankou, ze standardky přidali ještě do poločasu druhý gól a to nám hodně pomohlo. Karviná hrála velmi dobrý fotbal, bude se tu těžko hrát. Možná dobře, že jsme tu hráli první kolo. Utkání se mi líbilo z obou stran, zdálo se mi jako dobrý zápas, přestože byl první v sezoně. Ve druhém poločase jsme mohli dobře prostřídat, protože máme na lavičce kvalitu. Frýdek, Zyba, Letenay, Tupta i Preisler nám hodně pomohli to utrhnout na 3:1. Jsme rádi. Byl to velmi těžký zápas a potřebujeme nyní zvládnout i další doma proti Olomouci."

    MFK Karviná - Slovan Liberec 1:3 (1:2)

    Branky: 4. Regáli - 27. Višinský, 34. Ševínský, 87. Tupta.
    Rozhodčí: Starý - Ratajová, Podaný - Kocourek (video).
    ŽK: Plechatý, Kováč (trenér, oba Liberec).
    Diváci: 2592.

    Karviná: Knobloch - Svozil, Bergqvist (23. Krčík), Fleišman - Mikuš, Čavoš (64. Moses), Planka, Memič (80. Ražnatovič) - Regáli (80. Singhateh), Samko (64. Botos) - Ezeh. Trenér: Hyský.

    Liberec: Bačkovský - Mikula, Ševínský, Plechatý - Koželuh (80. Zyba), Varfolomejev (67. Tupta), Icha, Ghali - Hlavatý (80. Preisler), Višinský (67. Frýdek) - Nyarko (55. Letenay). Trenér: Kováč.