<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň1018:721
    4FC Baník Ostrava1012:818
    5FK Jablonec1014:517
    6SK Sigma Olomouc1017:1617
    71.FC Slovácko108:916
    8FC Hradec Králové108:913
    9FK Mladá Boleslav1015:1312
    10FC Slovan Liberec1015:1612
    11Bohemians Praha 19051011:1412
    12MFK Karviná108:1312
    13FK Dukla Praha108:158
    14FK Teplice1011:197
    15FK Pardubice108:167
    16SK Dynamo České Budějovice102:251
    9. kolo, Základní část | sobota 17/09/2022, 16:00 | Střelecký ostrov | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 096 diváků (31 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    České Budějovice přitom začaly zápas nadějně. V osmé minutě Grič hlavičkoval těsně nad branku, v 16. minutě zase Hellebrandova rána skončila na břevně.

    Ale Olomouc hned z první střely skórovala, když se po rohu pohotově trefil Slovák Ventúra a připsal si premiérovou branku v české lize. Jihočechy inkasovaný gól zasáhl a jejich hra se z velké části zhroutila. Hosté toho dokázali ještě do přestávky využít. Ve 42. minutě Chytil vymyslel kolmicí pro Navrátila, který obešel i brankáře Janáčka a poslal Olomouc do dvougólového náskoku.

    Dynamo zkusilo ještě v úvodu druhého poločasu zápas zdramatizovat. Hellebrand se opět opřel do míče, ale znovu neuspěl. O chvíli později však Sigma zasadila soupeři definitivní úder. Zifčák v 53. minutě po rychlém brejku přetlačil v souboji Králika a oblouček z kopačky olomouckého záložníka skončil v síti.

    Zbytek zápasu měl už hodně podobný scénář. Domácí se snažili aspoň snížit a více se tlačili do ofenzivy, Olomouc se spoléhala na protiútoky, ve kterých byla velmi nebezpečná. Z jednoho z nich mohl další gól přidat v 59. minutě Breite, ale neuspěl.

    Olomouc v lize zdolala Dynamo po šesti zápasech a v Českých Budějovicích zvítězila po 12 letech. Naopak Jihočeši navázali na mizérii z posledních týdnů. V minulém kole prohráli 1:6 na hřišti pražské Slavie a z posledních tří kol mají skóre 1:11 a nula bodů.

    Ohlasy:

    Jozef Weber (trenér Českých Budějovic): "Do utkání jsme vstoupili slušně, byli jsme na rozdíl od posledních dvou duelů aktivní. I když jsme si nevytvořili vyloženou šanci, nadějné možnosti jsme měli. Ale z první standardní situace soupeře jsme inkasovali a to nás položilo. A jakmile jsme dostali druhý gól, už jsme se z toho nedokázali otřepat. Pak jsme zkusili změnu rozestavení, byl tam z naší strany nějaký platonický tlak, ale místo toho jsme dostali třetí gól. Do sezony jsme vstoupili dobře, vyhráli jsme venku s Pardubicemi, udělali jsme body na Bohemce, ale teď vidíme určitý propad formy a musíme se z toho sami dostat ven. Potřebujeme se nějakým výsledkem chytit."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Než jsme vstřelili první gól, tak úvodních 20 minut bylo z naší strany trestuhodně pasivních. Dokonce jsem se sám sebe ptal, jestli jsme ještě pořád na hotelu, nebo jestli máme rozcvičku před zápasem. Kdybychom pokračovali v tom, co jsme předváděli prvních 20 minut, tak jsme odtud nemohli odjet ani s bodem. Ale z první nebezpečné akce jsme dokázali skórovat. Samozřejmě, že sebevědomí hráčů se vstřelenou brankou vzrostlo a když jsme ještě do přestávky přidali duhou, udělali jsme si dobrý základ pro vítězství. O poločase jsem nabádal hráče, aby pokračovali v aktivitě, abychom pouze nechtěli ubránit náskok a spíš přidali třetí gól, což se povedlo. Pak je škoda, že se nám nepodařilo vytěžit víc z dalších dobře rozjetých brejkových situací."

    SK Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 0:3 (0:2)

    Branky: 25. Ventúra, 42. Navrátil, 53. Zifčák.
    Rozhodčí: Zelinka - Antoníček, Dohnálek - Szikszay (video).
    ŽK: Čolič (Č. Budějovice).
    Diváci: 2096.

    Č. Budějovice: Janáček - Čolič, Havel, Králik, Sluka - Čavoš (77. Broukal), Grič - Čmelík (46. Škoda), Hellebrand (77. Krch), Potočný - Zajíc (64. Hais). Trenér: Weber.

    Olomouc: Trefil - Chvátal (84. Sláma), Vraštil, Beneš, Zmrzlý - Ventúra, Breite (87. Košťál) - Zifčák (65. Spáčil), Růsek (65. Greššák), Navrátil - Chytil (87. Zlatohlávek). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Stats Perform.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    xG (očekávané góly): Očekávané góly (xG) měří kvalitu střely na základě několika proměnných jako je typ asistence, úhel střely a vzdálenost od branky, zda šlo o střelu hlavou a zda byla definována jako velká šance. Sečtením očekávaných gólů hráče nebo týmu můžeme zjistit, kolik gólů by měl hráč nebo tým v průměru vstřelit vzhledem ke střelám, které vyslal. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xA (očekávané asistence): Očekávané asistence (xA) měří pravděpodobnost, že se z dokončené přihrávky stane gólová asistence. Bere v úvahu několik faktorů včetně typu přihrávky a koncového bodu a délky přihrávky. Sečtením očekávaných asistencí hráče nebo týmu získáme údaj o tom, kolik asistencí by měl hráč nebo tým mít na základě jejich rozestavení a útočné hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xGOT: Je metrika, která kombinuje statistiku "Očekávané góly (xG)" a kvalitu zakončení ze strany útočného týmu. U každého brankáře tak naznačuje, jak nebezpečným šancím musel čelit. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    PZB (počet zabráněných branek): Jedná se o statistiku, v níž je od výše uvedené hodnoty xGOT odečten počet skutečně inkasovaných branek. Čím vyšší je výsledné číslo, tím lépe dovede brankář čelit šancím soupeře. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.