<
6.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha512:415
    2FC Viktoria Plzeň512:113
    3SK Slavia Praha59:113
    4SK Sigma Olomouc58:610
    5FC Hradec Králové54:39
    61.FC Slovácko52:38
    7FC Slovan Liberec58:57
    8FK Jablonec55:37
    9Bohemians Praha 190555:57
    10FK Mladá Boleslav510:76
    11FC Baník Ostrava43:36
    12FK Pardubice54:83
    13FK Teplice55:103
    14FK Dukla Praha52:83
    15MFK Karviná43:103
    16SK Dynamo České Budějovice51:160
    11. kolo, Základní část | neděle 09/10/2022, 16:00 | Střelecký ostrov | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 779 diváků (42 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    Po oboustranně nevýrazném úvodu měli první šanci hosté. Ve 20. minutě trefil Kolář tvrdou ranou břevno. Jihočechy tato akce patrně probrala. Ve 30. minutě se po rohu dostal míč k Branislavu Slukovi, obránce Dynama centroval do pokutového území a Havel hlavou překonal Rakovana.

    Českobudějovická euforie ještě nestačila zcela vyprchat, když se svěřenci trenéra Webera mohli radovat podruhé. Ve 34. minutě se po centru Patrika Čavoše hlavou prosadil Hais. Devatenáctiletý útočník se stejně jako Havel prosadil podruhé v ligové sezoně a ve druhém kole po sobě.

    Zlín však dva rychlé údery nepoložily. Ve 38. minutě vystřelil Čanturšivili, domácí brankář Janáček vytlačil míč jen k Silnému, jenž hrudníkem dorazil balon do sítě. Útočník "Ševců" vstřelil první gól v ročníku nejvyšší soutěže.

    Hosté chvíli před koncem prvního poločasu živili naději na vyrovnání. Po souboji brankáře Janáčka s Hlinkou nařídil rozhodčí Radina penaltu. Po zhlédnutí videa ji však odvolal.

    Jihočeši mohli ve druhé části zvýšit náskok, ale Čmelík ani Zajíc své velké příležitosti nevyužili. Zlín však toužil po bodu a byl pro Dynamo minimálně vyrovnaným soupeřem. Nejprve svou šanci zahodil v 74. minutě Silný, ale po akci Reitera o tři minuty později skóroval Bartošák. Také ona zaznamenal premiérovou trefu v ligové sezoně.

    České Budějovice doma v lize v tomto ročníku nezvítězily ani v šestém zápase a Zlín neporazily v nejvyšší soutěži popáté v řadě. "Ševci" jsou se šesti nerozhodnými výsledky remízovým "králem" ligy.

    Ohlasy

    Jozef Weber (trenér Českých Budějovic): "Konečně jsme doma v této sezoně vstoupili do utkání dobře, dostali jsme se do vedení a ještě jsme přidali pojišťovací branku. Neočekávali jsme takovou změnu, ale bohužel v závěru prvního poločasu jsme to nezvládli. Dostali jsme branku, pak přišla ta odvolaná penalta. O přestávce jsme se zklidnili, v úvodu druhé půle jsme hráli velmi slušně. Ale kolem 60. minuty přišel zlom utkání, kdy Čmelík a Zajíc nedali vyložené šance. Pak pro nás přišel zasloužený trest v podobě vyrovnání na 2:2. Pak už to bylo oboustranně hodně hektické, hráči dělali chyby a bylo otázkou, zda některý tým ještě inkasuje. Věděli jsme, že Zlín má neúspěšnou sérii a udělá nějaké změny v sestavě, ale to nebyl důvod toho, že jsme remizovali. Přiznám se, že my jsme personálně v nouzi, protože Hora je v trestu. Měli jsme problém v tom, že se nám nedařilo získávat zpět odražené míče. Na vysoké obránce Simerského s Procházkou platil náš útočník Hais, hrál velmi dobře, ale bohužel se zranil, museli jsme ho střídat."

    Jan Jelínek (trenér Zlína): "Zápas mohl dopadnout jakkoliv, bylo to hodně otevřené utkání. Domácí šli do dvougólového vedení, ale my jsme také měli šance, ve druhé půli jsme vystupňovali tempo. Dynamu v závěru docházely síly a mrzí mě, že jsme naše šance nevyužili. Je fajn, že jsme dotáhli manko 0:2, což není venku jednoduché. Ale škoda, že jsme to nedokázali zlomit na tři body. K té odvolané penaltě rozhodčí údajně hráčům řekl, že to nebyl faul. Dostali jsme dva góly v rozmezí čtyř minut, což bylo kvůli našemu nedůrazu. Postavili jsme vysoké hráče, protože jsme věděli, že Dynamo má výborné centry a standardní situace. Za stavu 2:1 pro domácí měli velké šance Dramé a Silný, je škoda, že je neproměnili. Nakonec jsme kýženou branku vstřelili, ale kdybychom vyrovnali dříve, mohlo by to být ještě zajímavější."

    SK Dynamo České Budějovice – FC Trinity Zlín 2:2 (2:1)

    Branky: 30. Havel, 34. Hais – 38. Silný, 77. Bartošák.
    Rozhodčí: Radina – Kříž, Hrabovský – Kocourek (video).
    ŽK: Silný (Zlín).
    Diváci: 2 779.

    České Budějovice: Janáček – Čolič, Králik, Havel, Sluka – Broukal, Čavoš – Čmelík (81. Mršič), P. Hellebrand, Potočný (81. Škoda) – Hais (50. Zajíc). Trenér: Weber.

    Zlín: Rakovan – Kolář, Simerský, Procházka – Cedidla (46. Reiter), Hlinka (80. Fillo), Janetzký, Čanturišvili – Dramé (73. Bartošák), Silný (80. Didiba), Jawo (90+2. Kovinič). Trenér: Jelínek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Stats Perform.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    xG (očekávané góly): Očekávané góly (xG) měří kvalitu střely na základě několika proměnných jako je typ asistence, úhel střely a vzdálenost od branky, zda šlo o střelu hlavou a zda byla definována jako velká šance. Sečtením očekávaných gólů hráče nebo týmu můžeme zjistit, kolik gólů by měl hráč nebo tým v průměru vstřelit vzhledem ke střelám, které vyslal. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xA (očekávané asistence): Očekávané asistence (xA) měří pravděpodobnost, že se z dokončené přihrávky stane gólová asistence. Bere v úvahu několik faktorů včetně typu přihrávky a koncového bodu a délky přihrávky. Sečtením očekávaných asistencí hráče nebo týmu získáme údaj o tom, kolik asistencí by měl hráč nebo tým mít na základě jejich rozestavení a útočné hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.