<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231
    4. kolo, Základní část | neděle 11/08/2024, 14:30 | CFIG Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 2 208 diváků (48 % z kapacity 4 620)
    Video
    Reportáž

    Pardubice prohrály doma i druhé utkání v ligovém ročníku, dnešnímu soupeři tam podlehly v nejvyšší soutěži podruhé za sebou. Slovácko jako poslední celek v lize ukončilo čekání na první branku v sezoně a vyhrálo teprve druhý z posledních 16 ligových zápasů.

    Slovácko mělo v první půle více ze hry, šancí ale bylo pomálu na obou stranách. V páté minutě si domácí gólman Budinský poradil s Kozákovou hlavičkou, až do konce úvodního dějství už ale zasahovat nemusel. Na druhé straně zahrozila čerstvá posila Simon, jehož přestup z Dinama Tbilisi dotáhli Východočeši teprve v sobotu. Francouzský záložník po půlhodině nejprve donutil Heču k zákroku tečovanou střelou a v závěru úvodního dějství protáhl brankáře hostů i z přímého kopu.

    Simon měl v 50. minutě další příležitost, po rohovém kopu hlavou jen těsně minul vzdálenější tyč. Jinak ale zápasu i po změně stran chybělo tempo a hrálo se především ve středu pole.

    Až po hodině hry Kozák našel mezi obránci ideálně rozběhnutého Ndefeho a ten sám před Budinským poslal míč přesně k tyči. Angolský obránce dal při 148. startu v české lize třetí gól a prosadil se poprvé od duelu s Příbramí v březnu 2021, kdy ještě hrál za Ostravu. Slovácko po 445 minutách ukončilo čekání na ligovou branku.

    Pardubičtí se v ofenzivě trápili a nic na tom nezměnila ani nedůrazná Krobotova hlavička ze 78. minuty. Domácí si do konce utkání žádnou příležitost nevypracovali, naopak v nastavení nevyužil stoprocentní šanci na druhé straně Křišťan. Bez vítězství tak zůstávají v soutěži už jen poslední České Budějovice, které mohou získat první body v podvečerním duelu v Mladé Boleslavi.

    Ohlasy

    Jiří Saňák (Pardubice): "Viděli jsme vyrovnané utkání, který bylo o jednom gólu. Bohužel to tak i bylo a my jsme prohráli. Bylo to o tom hlavně neudělat chybu, v útočné fázi zápas nenabídl příliš kvality z obou stran. Od nás to oproti minulým utkáním bylo už organizovanější, ale stále nám schází kvalita v přechodové i útočné fázi, odvaha. Musíme si pro to dojít. Chce to tvrdě dřít, makat a jít si pro to, být na sebe tvrdší. Žádný jiný recept na to nemám."

    Roman West (Slovácko): "Do utkání jsme vstoupili lépe, první půlhodinu jsme dobře otáčeli hru a byly tam nějaké gólové možnosti. Soupeře jsme pak dostali do hry sami chybami v rozehrávce. Za stavu 0:0 jsme si o poločase říkali, že chceme být trpěliví a zodpovědní dozadu, že se nějaká šance objeví. Nakonec to vyšlo, Gigli (Ndefe) dal gól a pak už jsme to dobránili. Obrovskou pochvalu zaslouží brankář i celá obrana, v závěru to zvládli skvěle. Už to bylo nepříjemné, ne že jsme nevyhráli, ale hlavně to čekaní na první gól. Dozadu to kromě utkání v Mladé Boleslavi bylo dobré, ale dopředu jsme toho moc neměli. Jsme rádi, že jsme to prolomili."

    FK Pardubice - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

    Branka: 60. Ndefe.
    Rozhodčí: Vokoun - Vlček, Matoušek - Kocourek (video).
    ŽK: Polyák, Surzyn, Huf, Saňák (trenér) - Trávník, Vaško, Ndefe.
    Diváci: 2208.

    Pardubice: Budinský - Surzyn (88. Darmovzal), Noslin, Šimek, Kalabiška - Simon, Polyák (72. Yahaya) - Brdička (46. Leipold), Zlatohlávek (72. Míšek), Patrák - Huf (60. Krobot). Trenér: Saňák.

    Slovácko: Heča - Ndefe, Vaško, Hofmann, Doski - Trávník - Blahút (88. Reinberk), Havlík (90.+1 Křišťan), Kohút (74. Souček), Juroška (74. Petržela) - Kozák (74. Kvasina). Trenér: West.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Stats Perform.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    xG (očekávané góly): Očekávané góly (xG) měří kvalitu střely na základě několika proměnných jako je typ asistence, úhel střely a vzdálenost od branky, zda šlo o střelu hlavou a zda byla definována jako velká šance. Sečtením očekávaných gólů hráče nebo týmu můžeme zjistit, kolik gólů by měl hráč nebo tým v průměru vstřelit vzhledem ke střelám, které vyslal. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xA (očekávané asistence): Očekávané asistence (xA) měří pravděpodobnost, že se z dokončené přihrávky stane gólová asistence. Bere v úvahu několik faktorů včetně typu přihrávky a koncového bodu a délky přihrávky. Sečtením očekávaných asistencí hráče nebo týmu získáme údaj o tom, kolik asistencí by měl hráč nebo tým mít na základě jejich rozestavení a útočné hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.