<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    7FC Hradec Králové108:913
    81.FC Slovácko96:913
    9FC Slovan Liberec915:1112
    10MFK Karviná108:1312
    11FK Mladá Boleslav915:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Hráče Bohemians remízy štvou, raději by jednu výhru a prohru

    Ačkoliv fotbalisté Bohemians 1905 v součtu s minulou sezonou prohráli jediné z posledních dvanácti ligových utkání, v tabulce se krčí na 13. místě jeden bod nad pásmem sestupu. V novém ročníku totiž stále čekají na vítězství, když čtyřikrát za sebou uhráli remízu, naposledy 1:1 s Příbramí. "Klokani" věří, že po reprezentační pauze už sérii nerozhodných výsledků protrhnou a dočkají se výhry.

    Hráče Bohemians remízy štvou, raději by jednu výhru a prohru
    5. kolo, Základní částBOH1:11:0

    "Raději bychom jednou prohráli a jednou vyhráli než pořád jen remizovat. Takhle se body sbírají pomalu a je to špatné. Je to třeba zlomit," řekl novinářům záložník David Bartek, který svým gólem vystřelil dnešní remízu s Příbramí. "Pozitivní je, že jsme odehráli výborné utkání a chybělo tomu jen více gólů. Věřím, že když budeme hrát takhle, body přijdou," dodal.

    Remíza s Příbramí ho mrzela o to víc, že Bohemians měli většinu utkání navrch. "Ale dostali jsme gól z ničeho a sami jsme dali jen jeden. Je to ztráta, doma jsme chtěli vyhrát. Doma musíme sbírat body po třech a ne po jednom," litoval Bartek.

    Podobné hodnocení měl i útočník Patrik Schick. "Určitě jsme body ztratili. Je to zklamání, protože jsme na Příbram měli. Vždy nám jeden gól chybí. Ale už to alespoň byla dobrá hra a zasloužili jsme si více bodů. Jenže je nemáme, i když jsme se chtěli před pauzou posunout tabulkou nahoru," mrzelo devatenáctiletého hráče.

    Právě jeho spolupráce s Bartkem přinesla jediný gól Bohemians. Mladý útočník hostující ze Sparty zatáhl míč po levé straně a přetaženým centrem na zadní tyč našel volného spoluhráče. "Čekal jsem, že to bude nástřel po zemi, ale Páťa to výborně dloubnul a já už to měl poměrně jednoduché. Snažil jsem se, abych netrefil tyč, a spadlo to tam," podotkl Bartek.

    Za gólovou akci pochválil Schicka i trenér Roman Pivarník. "Vyřešil to nejlépe, jak mohl, protože obránce ho dobře stínoval. Dnes jsem s jeho výkonem hodně spokojený. Odvedl velký kus práce, jen škoda, že nepřidal nějaký gól," řekl Pivarník.

    Těsně před vyrovnáním Příbrami mohli "Klokani" definitivně rozhodnout, když právě Schick táhl velmi nadějné přečíslení. Příbramský obránce mu na poslední chvíli míč vypíchl. "Páťa to udělal fantasticky, jen mu nevyšel ten poslední moment. Je to škoda, ale takové drobnosti rozhodují zápasy," mínil Bartek.

    Schick to mohl ještě napravit při vlastní šanci, ale gólmana Aleše Hrušku neprostřelil. "Gól jsem mohl dát, to by rozhodlo. Chtěl jsem to dát k tyči, ale byla to taková šmudla," připustil sebekriticky Schick.

    Že mu ale jinak sebevědomí nechybí, potvrdil i kličkou, kterou se proslavil legendární francouzský záložník Zinedine Zidane. "Jednou jsem ji použil na Spartě a povedla se. Dnes to také vyšlo. Prostě to vyplyne ze situace. Občas to na tréninku udělám, ale že bych to přímo trénoval, to zas ne," dodal mládežnický reprezentant.



    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK