<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    61.FC Slovácko108:916
    7FK Jablonec99:514
    8FC Hradec Králové108:913
    9FC Slovan Liberec915:1112
    10MFK Karviná108:1312
    11FK Mladá Boleslav915:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Dukla Praha108:158
    14FK Pardubice98:147
    15FK Teplice1011:197
    16SK Dynamo České Budějovice102:251

    Magera sestřelil dvěma zásahy Zlín a čeká narození potomka

    Lukáš Magera byl klíčovou postavou vítězství Mladé Boleslavi. Dvaatřicetiletý útočník nastřílel Zlínu dvě branky a výrazně přispěl k vítězství 5:2. Svou první branku oslavil míčem pod dresem.

    Magera sestřelil dvěma zásahy Zlín a čeká narození potomka
    5. kolo, Základní částMBL5:22:0



    Jak byste popsal dnešní utkání?
    Viděli jste sami, že Zlín hrál v bloku a čekal na naše chyby, po kterých mohl vyrazit do brejku. V prvním poločase měli 4 střely na branku, ale nás podržel gólman Šeda. Naopak my jsme dali dvě branky, což bylo super, ale věděli jsme, že pokud soupeř dá v druhé půli gól, tak, že to bude těžké a to se bohužel přesně stalo… Naštěstí jsme ale pak vstřelili třetí branku, která nás uklidnila a začali jsme tak opět hrát ten náš fotbal, který předvádíme od začátku této sezóny. Nakonec to dopadlo výsledkem 5:2. Pět gólů je super, ale také jsme dva dostali, což je pro nás v každém zápase těžké. Ke všemu to jsou branky, které inkasujeme po zbytečných chybách.

    Lukáš

    Magera

    Klub: FK Mladá Boleslav

    Narozen: 17.01.1983

    Pozice: útočník

    Fotografie

    Byla Vaše druhá vstřelená branka momentem, kdy se zápas zlomil?
    Dá se říci, že asi ano. Byl to gól na 3:1. Uklidnili jsme se po něm a měli jsme tak dohrát celý zápas, ale nepodařilo se nám to. Po té jsme ale přidali další dvě branky, které nás definitivně uklidnily.

    Všiml jste si, že těsně před Vaším zakončením gólu na 3:1, stál po Vaší levici naprosto volný Jiří Skalák?
    Ano, viděl jsem, že je tam volný, ale taky jsem viděl, že se k němu už přesouval obránce, takže jsem zkusil vystřelit a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Za ty góly jsem strašně rád, kdybych to nedal, tak by mě tu “sežrali“ nejdříve lidi a pak Jirka.

    Několik minut před tím jste zkoušel střílet nůžkami, ale nepovedlo se. Kolik chybělo k tomu, abyste tu branku trefil?
    Myslel jsem si, že už jsem dál, ale nakonec chyběl jen kousek a mohl jsem to trefit… Byla to škoda. Ke všemu jsem si u toho ještě ublížil. Nějak špatně jsem spadnul nebo mi protihráč na ruku dupl, to přesně nevím. Ale hlavní je, že jsme vyhráli a máme tři body. Teď využijeme čtrnáctidenní reprezentační přestávku na trénink a připravíme se na Slavii.

    Máte kromě ruky i zraněnou také hlavu? (pozn. Magera odehrál polovinu prvního poločasu s obvázanou hlavou)
    Ano. Srazil jsem se s Jugasem, nakonec mám ale jen dva stehy, tak věřím, že to bude dobré.

    LUKÁŠ MAGERA OTEVŘEL SKÓRE UTKÁNÍ...


    Po prvním Vašem gólu jste si dal míč pod dres. Má to nějaký speciální význam?
    Má to význam ten, že čekáme s přítelkyní rodinu a každým dnem by se nám to mělo narodit, takže se moc těšíme a věříme, že to brzy přijde.

    Pomýšlel jste na hattrick?
    Každý hráč, který vstřelí v zápase dva góly, tak by chtěl dát i ten třetí, ale já jsem myslel na to, že se nechci zranit, protože mě trošku tahal zadní sval, takže hattrick šel stranou a já jsem řekl trenérovi a nechal jsem se vystřídat.

    Obecně nejen v zápasem Mladé Boleslavi, ale i Synot ligy celkově padá poslední dobou velké množství gólů. Čím si to vysvětlujete?
    Každé mužstvo chce hrát na vítězství. Není to tak, že by se někdo soustředil jen na bránění. Například na Zlínu šlo dnes poznat, že chce hrát na vítězství a získat tři body, protože v tabulce je obrovský rozdíl, jestli máte plný počet bodů za vítězství nebo jen jeden za remízu. Tím se otevírají obrany a dělají se chyby, což patří k fotbalu a z toho padají branky, což je dobře, protože to jsou tak atraktivní zápasy pro diváky. Jako například ten náš, který předvádíme poslední dobou, kdy v každém zápase, který hrajeme v televizí, padne hodně branek.

    ... A POZDĚJI PARÁDNÍ TREFOU ZVÝŠIL NA 3:1


    Tudíž v příštím kole, který hrajete na Slavii a budete v televizi, tak můžeme očekávat velké množství gólů?
    Snad. Určitě bychom tam chtěli zvítězit a získat tři body, které jsou k mání. Máme dlouhou dobu se na to připravit, tak to musíme zvládnout.

    Je tato výhra, pře reprezentační pauzou, důležitá k tomu, abyste se uklidnili?
    Je to důležité, protože ty zápasy, které jsme hráli (v Liberci, se Spartou a v Ostravě), kde jsme hráli vážně dobrý fotbal,. Já osobě jsem měl například v Ostravě 3 nebo 4 tutové šance, které jsem ale neproměnil. To samozřejmě každého hráče mrzí a útočníka, který je na hřišti od toho, aby dával góly, to mrzí dvojnásob. Jsem rád, že mi to tam dnes spadlo, ale kdybych ty góly mohl vyměnit za tři body z Ostravy, tak bych to hned udělal. Stejně tak, kdyby dal ty branky kdokoli jiný, tak by mi to nevadilo, protože důležité je, že i tak bychom měli tři body.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    K tématu