<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    VIDEA: Zlámalův husarský kousek a slávistický koncert

    Ani ve 4. kole se diváci na stadionech rozhodně nenudili! Víkendové zápasy nabídly dramatické závěry, zaváhání favoritů a také jeden významný přepis historie. Postaral se o něj brankář Bohemians Zdeněk Zlámal, který se jako první brankář trefil ze hry.

    VIDEA: Zlámalův husarský kousek a slávistický koncert



    Zdeněk Zlámal přepsal historii:

    Diváci na Julisce byli při sobotním pražském derby mezi Duklou a Bohemians svědky nezvyklého okamžiku. Ten se odehrál v samotném závěru utkání, kdy „klokani“ bojovali o vyrovnání a na pomoc přispěchal také brankář Zdeněk Zlámal.

    Právě na jeho hlavě skončil rohový kop Bohemians, jejichž strážce svatyně poslal míč do branky. Zlámal se tak stal prvním brankářem v historii ligy, který dal gól ze hry. „Odmala jsem myslel na to, jaký je to asi pocit jít na standardku a dát gól,“ přiznal po utkání šťastný hrdina.


    Povedený lob Rezka:

    První branka v utkání Slovácka s Příbramí příliš nepotěšila domácí příznivce, ale rozhodně se musela líbit. Hostující Jan Rezek dostal na útočné polovině míč od Josefa Hnaníčka, který nachytal obránce Tomáše Radu na švestkách a utíkal směrem k brance.

    Letní posila Středočechů si poté zkušeně poradila s brankářem Hečou, který šel příliš k zemi a Rezek ho parádně přeloboval. Na konci utkání se ovšem smál strážce domácí svatyně, jelikož jeho tým v závěrečné desetiminutovce obrátil stav utkání a zvítězil 2:1.


    Parádní trefa Škody a první gól Součka:

    Ač nedělní odpoledne příliš fotbalového počasí nenabídlo, Slavii to v utkání s Jihlavou vůbec nevadilo. Také díky dvěma trefám Milana Škody zvítězili sešívání 4:0 a poprvé porazili Vysočinu na svém hřišti. Zejména druhý gól Škody na 4:0 byl parádní.

    Ještě před ním se ovšem trefil mladý Tomáš Souček, pro kterého se jednalo o první ligovou branku. „Nebyl to sice zrovna dvakrát pěkný gól, ale každá trefa se počítá. Já jsem rád, že to týmu pomohlo,“ řekl skromně po utkání držitel čtyř startů v české nejvyšší soutěži.



    Drama na severu Čech:

    Infarktový závěr zápasu zažili fanoušci v Teplicích a Jablonci. Oba zmíněné týmy totiž se svými soupeři z Plzně či Liberce po první půli prohrávali a v závěru utkání už se zdálo, že doma nezískají ani bod. V Teplicích nechybělo mnoho a prvním skórujícím brankářem mohl být Tomáš Grigar, před kterého se však stihl dostat Michael Lüftner a přesnou hlavičkou vyrovnal.

    Štěstí měli také Jablonečtí, když Romerův centr z pravé strany prodloužil hlavičkou Tecl a první střelu Víta Beneše brankář Koubek vyrazil. Odražený míč ovšem skončil zpět u stopera Jablonce, a ten ho obloukem poslal do branky, čímž svému týmu zachránil v Podještědském derby bod.




    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    K tématu