<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Galavečer SYNOT ligy se blíží, kdo se stane Objevem sezony?

    Během nedělního Galavečeru SYNOT ligy se rozdá mnoho cen. Jednu z nich si odnese Objev sezony, kterým může být jeden z trojice mladíků. V nominaci má zastoupení pražská Dukla, Slovácka a také Příbram. Podívejte se, kdo se může stát Objevem sezony 2014/2015.

    Galavečer SYNOT ligy se blíží, kdo se stane Objevem sezony?


    Objevem sezony se mohli stát hráči ročníku 1992 a mladší. Dalším pravidlem bylo, aby v každé z předešlých dvou sezon neměli na kontě více než patnáct zápasů. Do nejúžší tříčlenné nominace se dostali Francouz Jean-David Beauguel, Michal Trávník ze Slovácka a příbramský Aleš Matějů. Kdo si odnese cennou trofej?


    JEAN-DAVID BEAUGUEL

    Francouzský útočník Jean-David Beauguel vlétl do českého angažmá jako uragán. Při svém prvním přátelském utkání za Duklu nastřílel čtyři branky a řekl si tak o místo v týmu Luboše Kozla. Po prvních šestnácti podzimních kolech měl na kontě sedm vstřelených branek a byl nejlepším střelcem svého týmu. 

    Ve spojitosti s třiadvacetiletým střelcem se rázem mluvilo o zájmu ambiciózního Jablonce. Slibně rozjetou sezonu ovšem Beauguelovi zbrzdilo prosincové zranění. Vinou zraněných vazů v kotníku se na hřiště vrátil až ve 20. kole, když v domácím utkání s Plzní odehrál osm minut. 

    Do 29. kola se prosadil už pouze jednou. V 26. kole rozhodl o domácí výhře nad Hradcem Králové. Svou střeleckou bilanci tak zatím drží na osmi brankách, což z něho dělá nejlepšího střelce Dukly. Beauguel navíc kandiduje také na Cizince sezony.


    MICHAL TRÁVNÍK

    Čerstvě jednadvacetiletý záložník Slovácka Michal Trávník prožívá sezonu snů. V aktuálním ročníku SYNOT ligy nastřílel už tři branky a připsal si čtyři asistence. Všechny čtyři Trávníkovy asistence v tomto ročníku byly důležité. Dvakrát pomohly k vyrovnání a zisku bodu, zatímco dvakrát asistoval u vítězné branky. 

    Mladému záložníkovi se dařilo zejména v úvodu sezony. V prvních dvou zápasech proti Slavii i Bohemians jednou skóroval a poté v Jablonci a doma s Jihlavou u jedné z branek asistoval. Trávník se navíc stal dvakrát Maratoncem kola a jednou nejlepším sprinterem.

    Aby toho nebylo málo, Trávník nechybí v širší nominaci trenéra Jakuba Dovalila pro přípravný kemp lvíčat v Rakousku před blížícím se ME v České republice. Vzhledem k Trávníkově vytížení je velmi pravděpodobné, že nebude chybět ani v závěrečné nominaci na malé EURO.


    ALEŠ MATĚJŮ 

    Tříčlennou nominaci uzavírá stále osmnáctiletý obránce Příbrami Aleš Matějů. V jarní polovině aktuálního ročníku zaujal zejména svou rychlostí, díky které se stal třikrát Sprinterem kola. V aktuálním ročníku si připsal zatím prvních čtrnáct startů v nejvyšší soutěži a stihl vstřelit svou první branku.

    První minuty v SYNOT lize nasbíral Matějů v šestém kole na hřišti Slovácka. U porážky 1:4 byl na hřišti pouze sedm minut. V 17. kole na hřišti Sparty ovšem dostal poprvé příležitost v základní sestavě a i přes porážku 1:4 se neztratil. Od té doby už ho trenér Pavel Tobiáš ze základní sestavy nestáhl. 

    Matějů prodává své zkušenosti z akademie PSV Eindhoven, kde si minulý rok na jaře zatrénoval s prvním týmem a nastupoval za juniorku vyhlášené líhně talentů. Na svou první ligovou branku si ovšem počkal až do 28. kola. Svou trefou na hřišti Teplic pomohl Příbrami k remíze 1:1. Završí parádní ročník individuální trofejí?


    FOTO: ČTK

    K tématu