<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Dukla zaskočila Jablonec a stáhla ztrátu na čtvrtou Boleslav

    Pražská Dukla dokázala ve 24. kole zaskočit třetí Jablonec a díky trefě Tomáše Bergera zvítězila 1:0. Pro Jablonec se jednalo o první jarní porážku a pražský celek stáhl náskok čtvrté Boleslavi na rozdíl tří bodů. Středočeši mají ovšem zápas k dobru.

    Dukla zaskočila Jablonec a stáhla ztrátu na čtvrtou Boleslav
    24. kolo, Základní částDUK1:01:0FKJ

    První větší šancí si v desáté minutě vypracoval Jablonec, když hlavičku Kysely po rohu vyrazil brankář Rada. Už v 11. minutě se však měnilo skóre na druhé straně. Beauguel se dostal k odraženému míči, vybídl obloučkem Bergera a ten na hranici ofsajdového postavení překonal Hrubého. Jablonecký gólman v lize inkasoval poprvé po 406 minutách.

    Duklu gól výrazně povzbudil. Hrubý s obtížemi vyrazil Bergerovu tvrdou ránu a Beauguel po Karavajevově centru zakončoval vedle. Ve 23. minutě zachránila hosty od druhého gólu tyč, kterou napálil Mareš z hranice malého vápna.

    Po půlhodině hry přišly velké šance Jablonce. Rada nadvakrát zlikvidoval střelu Kopice a pak domácímu brankáři pomohlo břevno při Benešově tečovaném pokusu z rohového kopu. Z pokutového území poté Greguš těsně minul tyčku. Přestože se Jablonec před utkáním chlubil druhou nejlepší obranou soutěže, hráči Dukly dostávali v první půli hodně prostoru. Beauguelovu ránu konečky prstů krátce před pauzou vytáhl Hrubý na roh.

    Ve 47. minutě Mareš málem poslal Duklu do dvoubrankového vedení, ale rozhodčí po delší pauze gól neuznali zřejmě kvůli ofsajdu Beauguela. S domácími ale tato situace nezamávala a dál favorita tlačili. Považancovu dalekonosnou ránu zneškodnil jablonecký brankář a Marešova "dělovka" byla lehce tečovaná mimo.

    Hráči Baumitu sice v závěru drželi míč, ale větší šance ani souvislejší tlak si nevypracovali. Naopak domácího Mareše čtvrthodiny před koncem znovu vychytal pozorný Hrubý, který pak vyrazil i ránu Čajiče. Jablonec tak prohrál poprvé od listopadového utkání s Plzní.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Kozel (trenér FK Dukla Praha): Jsem spokojený s výsledkem a dá se říct i s výkonem. Zvládli jsme utkání tím způsobem, jak jsme chtěli. Věděli jsme, že se nám tam budou otvírat prostory a otázkou bylo, jak jsme to schopní řešit. Soupeř si vynutil jakýsi tlak. V první půli byl ještě nebezpečnější, několikrát to zavánělo gólem, měli tam i břevno. Myslím ale, že i na šance jsme dneska byli o trošku lepší. Druhý poločas šancí ubylo. My jsme pořád velmi dobře bránili a výhra je takovou odměnou za poctivost výkonu a pracovitost. Vítězství nad Jabloncem si nesmírně cením a považuji ho poměrně za zasloužené.

    Jaroslav Šilhavý (trenér FK Baumit Jablonec): Myslím, že diváci viděli zajímavý zápas, hodně šancí na obou stranách. Dukla se prezentovala velice poctivým výkonem, dobře kombinovala, hrála na rozdíl od nás jednoduše dopředu, velmi dobře bránila. Na míči byla klidná, nedělala zbytečné ztráty, také na rozdíl od nás. Vstoupili jsme do utkání dobře. Myslím si, že z nás měli i trošku respekt. Gólem jsme je bohužel posadili na koně. Jakoby jim vyrostla křídla, vytvořili si další šance. My jsme sice také nějaké měli, ale asi nakonec na šance vyhráli oni a na góly zaslouženě také.


    FK Dukla Praha - FK Baumit Jablonec 1:0 (1:0)

    Branka: 11. Berger.
    Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Jiřík.
    ŽK: Považanec (Dukla).
    Diváci: 1898.
    SYNOT Hráči utkání: Tomáš Berger - Vlastimil Hrubý.

    Sestavy:

    FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Čajič - Berger (90. Kluk), Beauguel (82. Jeřábek), Jakub Mareš (86. Vorel). Trenér: Kozel.

    FK Baumit Jablonec: V. Hrubý - M. Kysela (80. Masopust), Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil, Crnkič (46. Mingazov) - Doležal (68. Šabala). Trenér: Šilhavý.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK