<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Teplice plánují hrát ve středu tabulky, časem chtějí do pohárů

    Umístění jen několik bodů nad sestupovým pásmem v uplynulé sezóně straší teplické vedení dodnes. Mizerné dvanácté místo v tabulce odnesl trenér David Vavruška a sportovní manažer Jan Skýpala. S novým koučem Danielem Šmejkalem chtějí Severočeši v tabulce výše.

    Teplice plánují hrát ve středu tabulky, časem chtějí do pohárů

    Podle předsedy představenstva Teplic Pavla Šedlbauera chtějí hrát na severu Čech v horní polovině tabulky. A časem se chtějí kvalifikovat do evropských pohárů. Alespoň to teplický šéf přednesl na předsezónní tiskové konferenci. "Chceme budovat tým tak, aby v budoucnu měl kvalitu na umístění na pohárových pozicích. Chceme být v tabulce výše a do pohárů se dostat. Aktuálně budu v nové sezóně spokojen s umístěním v horní polovině tabulky," nastínil Šedlbauer.

    Teplice přes léto nebyly příliš aktivní na hráčském trhu. "Přišel Červenka ze Slavie a na hostování Hrubý. Ještě řešíme dvě pozice. Jinak pohyb v kádru nebyl tak velký jako v zimě. Na ukončení smlouvy jsme se dohodli s Dimitrovskim a na hostování odešli tři mladí hráči Strada, Novotný a Richter. Po skončení smlouvy odešel také Kapolongo. Z hostování se vrátili Dressler a Urma. Táborský odešel do Českých Budějovic," vyjmenoval ředitel klubu Petr Hynek.

    Teplice si jsou vědomy těžkého losu hned na úvod ročníku. V něm je v úvodních kolech sezóny čekají soupeři jako Sparta, Slavia či Mladá Boleslav. "Los jsme sledovali a je těžký, ale soustředíme se sami na sebe. Příští pátek začínáme na Dukle a na to soustředíme nyní nejvíce," řekl trenér Šmejkal.

    Jak byl nový kouč spokojen s letní přípravou? "Příprava byla úspěšná, ještě nás čeká příprava v Chomutově proti Sokolovu. Snad se dobře připravíme a do ligy vstoupíme dobře." Novinkou byl kondiční trenér. "Kondiční trenéři jsou dnes specialisté a když se to dá všechno dohromady, tak samozřejmě to má pozitivní vliv na trénink, i trenérovi to trochu uvolní ruce a mám nad vším přehled."

    Na předsezónní tiskové konferenci pak ředitel klubu Petr Hynek prozradil, že v minulosti obávaný střelec Aidin Mahmutovič se už do Teplic nevrátí. "Mahmutovič tématem nebyl. Před časem řekl, že tady nechce být a chce odejít kamkoli. Tím je to vyřešené," dodal ředitel klubu.

    Fanoušci se mohou těšit na nový trávník a také velkoplošnou obrazovku s turnikety. Zatěžkávací zkouškou pak bude hned první domácí zápas se Spartou, ve kterém teplické vedení čeká plný stadion. Předseda představenstva Pavel Šedlbauer jej ale sledovat nebude, protože bude tou dobou na dovolené.


    FOTO: fkteplice.cz, ČTK

    K tématu