<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Kapitán Příbrami Zápotočný: Spadl mi obrovský kámen ze srdce

    Příbram po nervy drásající bitvě na půdě Jablonce vybojovala bod, který nutně potřebovala k záchraně. Mizernou sezonu tak zakončila na čtrnáctém místě a i v příštím ročníku zůstane prvoligová. "Musím se přiznat, že něco podobného už nechci nikdy zažít," odfrkl si vůdce Středočechů Tomáš Zápotočný.

    Kapitán Příbrami Zápotočný: Spadl mi obrovský kámen ze srdce
    30. kolo, Základní částFKJ0:00:0

    Jak moc byl velký kámen, co vám spadl ze srdce po závěrečném hvizdu?
    Obrovský, obrovský kámen! O přežití se vždycky hraje jinak než o poháry. Teď ani nemám ze záchrany ani radost, protože sezona byla pro nás velmi špatná. Hlavně jarní část, v níž jsme na domácím hřišti nevyhráli jediné utkání...

    Tomáš

    Zápotočný

    Klub: 1.FK Příbram

    Narozen: 13.09.1980

    Pozice: obránce

    Fotografie

    Byl zápas s Jabloncem jeden z těch vůbec nejtěžších ve vaší kariéře?
    Asi ano, hlavně po psychické stránce. U mladších hráčů byla nervozita znát. Při podobných utkáních je těžké udržet koncentraci, stačila jediná branka a sestoupili bychom my.

    Jak moc jste se o poločasové přestávce pídil po výsledku utkání Sigmy s Teplicemi?
    Nepídil. Před druhou půlí jsem se jen zeptal Aleše Hrušky, jak hrají. Ukázal mi skóre 3:0 a já okamžitě věděl, že je to jen a pouze na nás.

    Průběh zápasu s Jabloncem vám ale dost nahrával. Divoká přestřelka se spoustou šancí se skutečně nekonala.
    Takhle jsme si to představovali. Musím pochválit tým, po taktické stránce jsme zápas zvládli dobře. To u předešlých utkání jsme hrozně propadali, hlavně v defenzivě byla znát naše nezkušenost. Hnaníček, Krameš nebo Tregler se musí ještě co naučit. Čeká nás hodně práce.

    Ze strany Jablonce to ale nebyl úplně ideální výkon...
    Samozřejmě to pro nás byla velká výhoda. Domácí měli v hlavách středeční pohárové finále s Mladou Boleslaví, které je pro ně nesmírně důležité. Trenér tak nechal některé hráče odpočinout. I tak jsem ale na hřišti cítil Pernicu s Pospíšilem, kteří chtěli za každou cenu vyhrát. Chtěli nás porazit, ale naštěstí jsme ten potřebný bod urvali.


    Budete záchranu slavit, nebo se naopak pokusíte na sezonu co nejrychleji zapomenout?
    Na oslavy nemám ani pomyšlení! Klukům jsem v kabině říkal, že jsme tuhle sezónu hrozným způsobem pokazili, a že na nic nemám náladu.

    Právě vy jste nechtěně svou hlavičkou málem nabídl Jablonci vedení...
    Naštěstí šla těsně nad. Přímo v souboji jsem si to neuvědomil, ale nyní děkuji fotbalovému bohu, že to tam nepadlo. Letos jsme si dali vlastních branek až až.

    Co říkáte na závěrečné skandování domácích fanoušků, kteří podporovali olomouckou Sigmu. Vyhecovalo vás to?
    Fanoušci mají svůj názor, ale že by nás to nějak vyhecovalo, to se říct nedá. Určitě tomu pomohly i spekulace ohledně domluvené remízy, které samozřejmě nejsou pravdivé. V Jablonci hraje mnoho hráčů narozených na Moravě. Ti kluci nás chtěli porazit, o to jsme to měli těžší. Nicméně je vždy o něco náročnější, když nemáte v zápase motivaci a soustředíte se až na ten další. Třeba Olomouc dala do posledního zápasu vše, ale nakonec o jejím sestupu rozhodly předchozí kola.

    Co vaše další působení v SYNOT lize?
    Ještě s fotbalem určitě končit nechci. Do jiného českého klubu taktéž nepůjdu. Na sto procent zůstanu v Příbrami i během letní přípravy. Bude vše záležet na domluvě, obdržel jsem i nějaké nabídky z Rakouska. Každopádně bych se už chtěl vyvarovat dalších zbytečných nervů.



    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK, MAFRA