<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Zbrojovka se chystá na Slavii a jaro chce zakončit v horní polovině tabulky

    Se sedmým místem po podzimu panuje na jihu Moravy spokojenost. Zbrojovce vyšla slušně i zimní příprava a na dobré výkony chce navázat i v jarní části SYNOT ligy. Hned na úvod ji ovšem čeká ostrý start na hřišti posílené Slavie, se kterou se jí ovšem v posledních zápasech daří.

    Zbrojovka se chystá na Slavii a jaro chce zakončit v horní polovině tabulky


    Úvodní slovo si na tiskové konferenci vzal výkonný ředitel Vlastimil Ostrý. "Věříme, že jaro bude pro nás úspěšné. To znamená atraktivní výkony, stoprocentní nasazení - nic jiného diváky do hlediště nenaláká. Co se umístění týče, tabulka je hodně nahuštěná, bodové rozestupy jsou malé, platí tedy, že si přejeme co nejlepší umístění. Rádi bychom posunuli směrem vzhůru umístění v tabulce a ruku v ruce s tím i renomé klubu.“

    Ve stejném duchu mluvil i trenér Václav Kotal. "Podzimní výsledky nás předurčují k opatrnému optimismu, rozhodne se ale na hřišti. Přes zimu jsme posílili obranu, zvýšili konkurenci na jednotlivých postech. Přetrvávají nám problémy v útočné fázi, sedmnáct vstřelených gólů z podzimu je pro nás jakýmsi mementem," řekl zkušený kouč, kterého těší zimní posily.


    "Povedlo se nám realizovat příchod Jovanoviće, na něhož jsme měli dobré reference i od trenéra Webera. Spokojení jsme s důrazem, zapracovat určitě může na rozehrávce. Lojza Hyčka prostředí v Brně dobře zná, do kádru se také posunuli mladí hráči Přichystal a Kučera, zůstali s námi Šural a Weber.“ Zbrojovka se ovšem nebude moci spolehnout na zraněného Aleše Schustera, který teprve začal s tréninkem a na Slavii nebude k dispozici ani lehce zraněný Lukáš Zoubele.

    Sedmý tým tabulky čeká hned na úvod ostrý test, v němž zavítá na hřiště posílené Slavie. Podle kouč Jihomoravanů vede cesta k úspěchu přes zodpovědnou defenzivu. „Prověří nás zejména v obranné fázi. Ve fotbale je to tak, že buď si šance vypracujete, nebo potrestáte chyby. Pro nás to tedy znamená nutnost se hrubých chyb co nejlépe vyvarovat. Hráče, kteří umí dát gól, v sestavě máme a věřím, že vpředu se naše potence zlepší.“

    Brněnského trenéra si pochvaluje konkurenci v týmu. „Nastoupit by měli Jovanović a Hyčka. V přípravě ukázali, že zapadli. Trochu paradoxně tak prozatím přišel o místo Petr Buchta, který odehrál velmi dobrý podzim, ale žádný z hráčů nemá dveře zavřené a vše bude záležet na výkonech," uvedl Kotal, jenž se chce se svým týmem udržet v horní polovině tabulky.

    „Naším cílem je zůstat v horní polovině tabulky. Důležitá budou zejména domácí utkání, která bychom pro naplnění tohoto cíle měli zvládnout.“ Hned na úvod se však musí vypořádat se sebevědomým soupeřem, který požene slušně zaplněný stadion. "Musíme být obezřetní, někteří kluci moc zápasů před takovou kulisou neodehráli.“

    Trenér moravského celku se shodl s kapitánem Pavlem Zavadilem, s čím je potřeba v Praze nastoupit. „Ve výsledku to stejně záleží na tom, jak budeme hrát my a co jim dovolíme. Nesmíme se bát," uvedl kapitán Brna, jenž svému týmu věří. „Slavia měla dobrou přípravu, ale i my jsme odehráli těžké zápasy a obstáli v nich se ctí, něco podobného nás asi čeká i v sobotu. Každý se na to těší a chce odevzdat maximum."


    VIDEO: fczbrno.cz
    FOTO: ČTK

    K tématu