<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň1018:721
    4FC Baník Ostrava1012:818
    5FK Jablonec1014:517
    6SK Sigma Olomouc1017:1617
    71.FC Slovácko108:916
    8FC Hradec Králové108:913
    9FK Mladá Boleslav1015:1312
    10FC Slovan Liberec1015:1612
    11Bohemians Praha 19051011:1412
    12MFK Karviná108:1312
    13FK Dukla Praha108:158
    14FK Teplice1011:197
    15FK Pardubice108:167
    16SK Dynamo České Budějovice102:251
    19. kolo, Základní část | sobota 16/12/2023, 18:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Karty


    Návštěva: 3 712 diváků (59 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Českobudějovičtí zůstávají venku s dvěma body z 10 utkání nejhorším týmem prvoligového ročníku. Celkově nevyhráli na stadionech soupeřů v nejvyšší soutěži podvacáté za sebou. Bohemians bodovali ve vzájemných duelech po čtyřech porážkách, v lize ale nezvítězili počtvrté po sobě. V posledních dvou duelech remizovali bez branek.

    Jihočechy vedl v roli hlavního trenéra dosavadní asistent Lerch, jenž ve čtvrtek na poslední podzimní kolo nahradil Zápotočného. Dočasný kouč udělal oproti středeční porážce 0:2 s Hradcem Králové hned šest změn v základní sestavě. Pouze na lavičce začal kapitán Havel, jehož místo ve středu obrany obsadil devatenáctiletý stoper Čoudek. Pásku převzal útočník Ondrášek. V brance po osmi ligových kolech dostal před Šípošem přednost Janáček.

    Už ve druhé minutě postupoval Šigut po chybě domácí obrany sám na Jedličku, který ale včas vyběhl a odražený míč poslal Suchan těsně vedle levé tyče. Na druhé straně byl blízko gólu Prekop, jehož pokus z bezprostřední blízkosti zblokovali domácí obránci. Slovenský útočník měl ještě větší šanci po čtvrthodině hry. Jeho střela prošla Janáčkovi pod tělem, českobudějovický gólman se ale ještě stihl natáhnout za sebe a zastavit míč na brankové čáře.

    Divácky atraktivní úvod zakončila akce ze 17. minuty. Čermák našel obloučkem za obranu Suchana, kterého skvělým reflexem vychytal Jedlička. Následně tempo opadlo a průběh zbytku první půle potvrzoval, že proti sobě nastoupily týmy s nejhorší ligovou ofenzivou. Oba celky mají na kontě 15 branek stejně jako Pardubice a Teplice. Až v 41. minutě se dostal k zakončení z hranice vápna domácí Hůlka, slabší nohou ale přestřelil.

    Vyrovnaný průběh pokračoval i po změně stran. Po hodiny hry Puškáč při závaru před bránou přiťukl míč Kozákovi a Janáček se musel obětavě vrhnout pod nohy střídajícího útočníka. Největší šanci měl v 70. minutě českobudějovický Hellebrand, jehož táhlá střela z 25 metrů skončila na břevně.

    V 75. minutě si Jedlička poradil s Alliho únikem z úhlu. O pět minut později se dostal po dalším závaru po rohovém kopu do zakončení Kadlec, zblízka ale skrumáž před sebou a Janáčka neprostřelil. V závěru se neprosadil ani hlavičkující Puškáč, a tak necelé čtyři tisícovky diváků v Ďolíčku opět gól neviděly. "Klokani" doma remizovali bez branek i ve středeční dohrávce s Libercem.

    Ohlasy

    Jaroslav Veselý (Bohemians): "V posledních utkáních podzimu se ukázal v plné nahotě náš největší problém, což je produktivita. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, třeba i o jednom gólu. Mrzí mě, že jsme si nepomohli ani standardní situací. Neměli jsme úplně málo šancí, ale i Budějovice byly nebezpečné. Postupem času jsme se dostávali do křeče a ve finále jsme mohli i prohrát. Remíza je nakonec zasloužená. Zaplaťpánbůh, že je konec podzimu, vzhledem k herní nepohodě a zdravotnímu stavu nám pauza přijde vhod. Snad to bude na jaře lepší."

    Jiří Lerch (Č. Budějovice): "Šli jsme do zápasu s tím, že se musíme konečně bodově odpíchnout. Hráči byli po středeční porážce psychicky složení, snažili jsme se jim vtlouct do hlavy, že na to musejí zapomenout. S dnešním výkonem jsem spokojený. Zlepšili jsme obranu a byli jsme i nebezpeční v ofenzivě. Během těch pár dní jsme zapracovali hlavně na psychice a organizaci defenzivy, ve které jsme i trochu experimentovali. Nějaké šance soupeř měl, ale nás podržel gólman Janáček. Změny ve vedení klubu jsme v kabině moc neřešili. Vedení s námi o tom nemluvilo, cítili, že se musíme soustředit na poslední zápas."

    Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 0:0

    Rozhodčí: Hocek - Kubr, Leška - Zelinka (video).
    ŽK: Kadlec - Čermák, Alli.
    Diváci: 3712.

    Bohemians: Jedlička - Dostál, Kadlec (88. Köstl), Vondra, Hybš - Hůlka, Hrubý (46. Mužík) - Beran (57. Jánoš), Prekop (46. Kozák), Hála (73. Kovařík) - Puškáč. Trenér: Veselý.

    Č. Budějovice: Janáček - Nikl, Čoudek, Králik, Sladký - Šigut (41. Alli), Suchan, Čermák (87. Havel), Hellebrand, Osmančík (46. V. Hora) - Ondrášek (58. Adediran). Trenér: Lerch.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Stats Perform.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    xG (očekávané góly): Očekávané góly (xG) měří kvalitu střely na základě několika proměnných jako je typ asistence, úhel střely a vzdálenost od branky, zda šlo o střelu hlavou a zda byla definována jako velká šance. Sečtením očekávaných gólů hráče nebo týmu můžeme zjistit, kolik gólů by měl hráč nebo tým v průměru vstřelit vzhledem ke střelám, které vyslal. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xA (očekávané asistence): Očekávané asistence (xA) měří pravděpodobnost, že se z dokončené přihrávky stane gólová asistence. Bere v úvahu několik faktorů včetně typu přihrávky a koncového bodu a délky přihrávky. Sečtením očekávaných asistencí hráče nebo týmu získáme údaj o tom, kolik asistencí by měl hráč nebo tým mít na základě jejich rozestavení a útočné hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xGOT: Je metrika, která kombinuje statistiku "Očekávané góly (xG)" a kvalitu zakončení ze strany útočného týmu. U každého brankáře tak naznačuje, jak nebezpečným šancím musel čelit. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    PZB (počet zabráněných branek): Jedná se o statistiku, v níž je od výše uvedené hodnoty xGOT odečten počet skutečně inkasovaných branek. Čím vyšší je výsledné číslo, tím lépe dovede brankář čelit šancím soupeře. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.