<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FK Jablonec1014:517
    5FC Baník Ostrava912:817
    6SK Sigma Olomouc916:1317
    71.FC Slovácko108:916
    8FC Hradec Králové108:913
    9FC Slovan Liberec1015:1612
    10MFK Karviná108:1312
    11FK Mladá Boleslav915:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Dukla Praha108:158
    14FK Pardubice98:147
    15FK Teplice1011:197
    16SK Dynamo České Budějovice102:251
    7. kolo, Základní část | sobota 03/09/2022, 16:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 223 diváků (13 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Skóre otevřel v osmé minutě Jakub Urbanec, v 18. a 40. minutě ale stav otočili Jan Chramosta a Jakub Martinec. V 63. minutě ale znovu srovnal střídající Filip Žák a rozhodující obrat dokonal záhy Senegalec Gning.

    Jablonecký kouč Horejš se musel obejít bez distancovaného Kroba i dvojice středních záložníků Považance s Kratochvílem. Od začátku tak dostal šanci Souček, jenž v týdnu přišel na hostování z druholigové Dukly. Nový střed zálohy zvolil i domácí trenér Jarošík. Ten poprvé v sezoně nenasadil do základní sestavy Marečka s Juklem, místo kterých obsadilo střed pole duo Křišťan, Kučera. V útoku "Sklářů" nechyběl útočník Fila, jenž přišel teprve v pátek na hostování ze Slavie.

    Teplice vstoupily do utkání velmi aktivně a už v osmé minutě šly do vedení po souhře obou křídelních hráčů. Hyčka nacentroval z pravé strany do pokutového území a Urbanec hlavou vstřelil čtvrtou branku v sezoně.

    Povzbuzení domácí si vypracovali další nadějné náznaky šancí, v 18. minutě ale udeřil na druhé straně rovněž jablonecký nejlepší střelec. Po sérii osobních soubojů se míč po Šulcově hlavičce odrazil k Chramostovi, jenž ve skluzu překonal Muchu. Jednatřicetiletý útočník bodoval v pátém utkání po sobě, kromě tří gólů si připsal i dvě asistence.

    Ještě do poločasové pauzy dokonal obrat stoper Martinec, jenž zůstal po předchozím odvráceném rohu před bránou soupeře a Jovovičův centr na zadní tyč poslal hlavou od břevna za čáru. Na druhou ligovou trefu jabloneckého stopera v kariéře mohl vzápětí navázat po dalším rohovém kopu Hübschman, dárek k nedělním 41. narozeninám ale sebral hostujícímu kapitánovi odpískaný ofsajd.

    Domácí fanoušci tým při odchodu do kabin vypískali a kouč Jarošík poslal hned na začátku druhé půle do hry Jukla s Žákem. A volba střídajících hráčů se někdejšímu reprezentačnímu záložníkovi vyplatila. Nejprve Žák v 63. minutě znovu srovnal stav, když po nepřehledné skrumáži po standardní situaci doslova dotlačil míč do sítě, a vzápětí Gning nekompromisní ránou pod břevno zužitkoval Juklovu kolmici za obranu.

    Snahu o opětovné srovnání skóre zkomplikoval Jablonci čtvrthodinu před koncem Malínský, když při dobíhání míče ostře atakoval gólmana Muchu a byl vyloučen po šesti minutách na hřišti. Oslabení hosté navíc v nervózním závěru přišli i o Jovoviče, který po druhé žluté kartě vztekle odhodil kapitánskou pásku pod nohy sudího Klímy. V nastavení mohl přidat pojistku Žák, jeho lob přes půl hřiště ale skončil těsně vedle.

    Ohlasy:

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Moje pocity po obratu jsou takové, že už se člověk po vítězství ani neraduje, možná to dojde až později. Je na nás všechny velký tlak, jsou to obrovské nervy. Byl to pro nás důležitý zápas, který jsme nechtěli prohrát, a po katastrofální první půli asi málokdo věřil, že to otočíme. V kabině jsem vybouchnul, byla zasloužená bouřka. Hráči si to vyříkali i mezi sebou. Druhou půli jsme nastoupili nažhavenější, povedla se nám střídání a trochu jsme to nastartovali. U hráčů bylo vidět srdíčko a že chtějí se zápasem něco udělat. Za tohle před nimi smekám. Chápu transparent fanoušků, že nám vyčítali prostřídání sestavy proti Slavii (0:6), ale i oni by mohli chápat nás. Nemáme široký kádr a dnes jsme hráli pro nás asi ještě důležitější zápas. Naštěstí nám ten tah vyšel, jinak bychom byli za ještě větší hlupáky. Křišťan proti Slavii nechal na hřišti všechno a dneska jsme ho museli o poločasu vystřídat, protože mu to neběhalo. Takhle bychom dopadli všichni."

    David Horejš (trenér Jablonce): "Je to obrovské zklamání, zápas jsme měli rozehraný skvěle. Soupeře jsme měli na lopatkách, ale místo toho, abychom pokračovali ve hře, kterou jsme předváděli od první vyrovnávací branky, tak nás zabila pětiminutovka, kdy jsme udělali v obraně dvě fatální chyby. Takhle se zápasy vyhrávat nedají. Stejně jako ve Zlíně a v Mladé Boleslavi jsme dali dva góly, přesto jsme pořád nevyhráli zápas. Přiznám se, že je to ubíjející. Navíc nás sráží nedisciplinovanost hráčů, takže nakonec odjíždíme jak zpráskaní psi. Přitom vždycky svoje mužstvo nabádám, aby hrálo čistě a koncentrovaně, protože takový je trend. Hráči by měli emoce udržet, dnešní červené karty byly úplné nesmysly. Jde to ale i za námi trenéry."

    FK Teplice - FK Jablonec 3:2 (1:2)

    Branky: 8. Urbanec, 63. Žák, 66. Gning - 18. Chramosta, 40. Martinec.
    Rozhodčí: Klíma - Hrabovský, Vyhnanovský - Franěk (video).
    ŽK: Hybš - Jovovič, Polidar.
    ČK: 76. Malínský, 90.+2 Jovovič (oba Jablonec).
    Diváci: 2223.

    Teplice: Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka (61. Shejbal), Kučera, Křišťan (46. Jukl), Urbanec - Trubač (90.+5 Kodad) - Gning (87. Dramé), Fila (46. Žák). Trenér: Jarošík.

    Jablonec: Hanuš - Surzyn, Martinec, Heidenreich - Souček (70. Ikaunieks), Hübschman (70. Malínský), Houska, Polidar - Šulc, Jovovič - Chramosta (63. Sejk). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Stats Perform.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    xG (očekávané góly): Očekávané góly (xG) měří kvalitu střely na základě několika proměnných jako je typ asistence, úhel střely a vzdálenost od branky, zda šlo o střelu hlavou a zda byla definována jako velká šance. Sečtením očekávaných gólů hráče nebo týmu můžeme zjistit, kolik gólů by měl hráč nebo tým v průměru vstřelit vzhledem ke střelám, které vyslal. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xA (očekávané asistence): Očekávané asistence (xA) měří pravděpodobnost, že se z dokončené přihrávky stane gólová asistence. Bere v úvahu několik faktorů včetně typu přihrávky a koncového bodu a délky přihrávky. Sečtením očekávaných asistencí hráče nebo týmu získáme údaj o tom, kolik asistencí by měl hráč nebo tým mít na základě jejich rozestavení a útočné hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xGOT: Je metrika, která kombinuje statistiku "Očekávané góly (xG)" a kvalitu zakončení ze strany útočného týmu. U každého brankáře tak naznačuje, jak nebezpečným šancím musel čelit. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    PZB (počet zabráněných branek): Jedná se o statistiku, v níž je od výše uvedené hodnoty xGOT odečten počet skutečně inkasovaných branek. Čím vyšší je výsledné číslo, tím lépe dovede brankář čelit šancím soupeře. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.