<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FK Jablonec1014:517
    5FC Baník Ostrava912:817
    6SK Sigma Olomouc916:1317
    71.FC Slovácko108:916
    8FC Hradec Králové108:913
    9FC Slovan Liberec1015:1612
    10MFK Karviná108:1312
    11FK Mladá Boleslav915:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Dukla Praha108:158
    14FK Pardubice98:147
    15FK Teplice1011:197
    16SK Dynamo České Budějovice102:251
    7. kolo, Základní část | sobota 13/09/2014, 17:00 | Všesportovní stadion

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 031 diváků (43 % z kapacity 7 000)
    Reportáž

    Hradec v posledních dvou ligových duelech bodoval a i proti Jihlavě si vytvořil územní převahu a do vedení mohl jít už ve 4. minutě, ale střelu Čermáka hostující obránci stihli na poslední chvíli ztečovat na rohový kop, z kterého pod břevno kroutil míč Mareš, ale Hanuš balón dokázal vyrazit.

    Vysočina, která v předchozích šesti zápasech dokázala vybojovat jen bod, měla s domácími problémy. Čermák v 13. minutě průnikovou přihrávkou do vápna posunul míč na Dvořáka, ten ale míč nezpracoval a Hanuš ho posléze v pohodě ukryl do náruče.

    V 30. minutě mohli domácí skórovat z rychlého brejku, ale nakonec přečíslení vyřešili ke spokojenosti hostujících obránců nepřesnou přihrávkou. Místo toho udeřila do té doby v útoku naprosto neškodná Vysočina. Jungr z levé strany odcentroval přesně na Harbu, ten do poslední chvíle čekal na pohyb brankáře a posléze balón poslal nechytatelně k pravé tyči domácí brány.

    Kanonýr Jihlavy vstřelil vůbec svůj první gól v letošní sezoně, navíc proti svému bývalému klubu, ze kterého odešel v létě 2013.

    Oba trenéři, kteří poslali do utkání stejnou sestavu jako v minulém kole před reprezentační přestávkou, měli najednou rozdílné starosti. Zatímco kouč domácích Prokopec musel těsně před koncem poločasu střídat zraněného záložníka Štípka, trenér Rada zase z lavičky musel krotit euforii svých svěřenců.

    Po přestávce pokračovali jihlavští fotbalistově ve výkonu z poslední čtvrthodiny první půle a v 58. minutě po brejku zakončoval nepřesně kapitán Vaculík. O osm minut později mohl srovnat po centru Holeše Prokeš, ale gólman Jihlavy svůj tým včasným vyběhnutím podržel.

    Definitivně mohl rozhodnout v 74. minutě Kučera, ale po přihrávce Harby v tváří tvář domácímu gólmanovi Koubkovi vůbec netrefil branku. A tak si oba hráči o devět minut později role vyměnili. Harba oprášil pověst kanonýra a vstřelil druhou branku v zápase. Bosenský snajpr zařídil i třetí gól. Po jeho centru se hlavou prosadil ještě střídající Kukol, který vstřelil svůj premiérový ligový gól v angažmá na Vysočině.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Prokopec (trenér FC Hradec Králové): Věděli jsme, že nás čeká velice důležitý zápas, protože kdybychom ho zvládli vítězně, tak bychom soupeři dokázali v tabulce odskočit. Myslím si, že v prvních 25. minutách jsme hráli velmi dobře, ale co nám to bylo platné, když nevystřelíte na branku. Pak jsme dostali branku, která nás rozhodila. Nedokázali jsme kombinovat. Domácí vyhráli zaslouženě a mě dnes mrzí, že jsme si totálně shodili předchozí výsledky. Zbylé dva góly byly už výsledkem toho, že jsme hráli vabank.

    Petr Rada (trenér FC Vysočina Jihlava): Jeli jsme sem z posledního místa. Navíc za situace, kdy jsme věděli, že domácí z posledních dvou zápasů vybojovali čtyři body. Je to pro nás nesmírně důležité vítězství, protože si hráči ověřili, že umí zápas dovést k vítězství. Prvních dvacet minut jsme byli u všeho později, daleko od hráčů a čekali jsme na to, co se stane. Naštěstí nás soupeř nepotrestal. Když jsme vsítili vedoucí branku, tak byla šťastná, protože Harba to trefil snad holení. Ale nám v naší situaci bylo úplně jedno, jak ten gól dáme, protože už jsme potřebovali se dostat do výhody, kdy v zápase vedeme. Do druhé půle jsme šli aktivně, měli jsme šance, které jsme ale neproměnili pak naštěstí Prokeš, který mohl vyrovnat, nedal, zatímco my jsme se dostali do vedení 2:0 a třetí gól byl už ve chvíli, kdy to domácí otevřeli. Tam to Kukol velmi dobře vyřešil a přehodil gólmana.


    FC Hradec Králové - FC Vysočina Jihlava 0:3 (0:1)
    Branky: 31. a 83. Harba, 88. Kukol.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Hájek.
    ŽK: Holeš, Mareš, Křižko - Kučera, Vaculík.
    Diváků:
    3031.

    Sestavy:
    FC Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, P. Mareš - Križko, Kotiš - Štípek (45. Malinský), A. Čermák, Halilovič (71. Šultes) - P. Dvořák. Trenér: Prokopec.
    FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Kučera (90. Šourek), Jánoš - Kovář (76. Kukol), Jungr (87. Irobiso), Vaculík - Harba. Trenér: P. Rada.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Stats Perform.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    xG (očekávané góly): Očekávané góly (xG) měří kvalitu střely na základě několika proměnných jako je typ asistence, úhel střely a vzdálenost od branky, zda šlo o střelu hlavou a zda byla definována jako velká šance. Sečtením očekávaných gólů hráče nebo týmu můžeme zjistit, kolik gólů by měl hráč nebo tým v průměru vstřelit vzhledem ke střelám, které vyslal. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xA (očekávané asistence): Očekávané asistence (xA) měří pravděpodobnost, že se z dokončené přihrávky stane gólová asistence. Bere v úvahu několik faktorů včetně typu přihrávky a koncového bodu a délky přihrávky. Sečtením očekávaných asistencí hráče nebo týmu získáme údaj o tom, kolik asistencí by měl hráč nebo tým mít na základě jejich rozestavení a útočné hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xGOT: Je metrika, která kombinuje statistiku "Očekávané góly (xG)" a kvalitu zakončení ze strany útočného týmu. U každého brankáře tak naznačuje, jak nebezpečným šancím musel čelit. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    PZB (počet zabráněných branek): Jedná se o statistiku, v níž je od výše uvedené hodnoty xGOT odečten počet skutečně inkasovaných branek. Čím vyšší je výsledné číslo, tím lépe dovede brankář čelit šancím soupeře. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.