<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231
    28. kolo, Základní část | úterý 21/05/2013, 20:15 | Stadión U Nisy | Nova Sport

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 514 diváků (46 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Úvodní desetiminutovka zápasu mnoho vzrušujících okamžiků před jednou či druhou brankou nenabídla. Ve 12. minutě zkoušel štěstí teplický Rosa, mířil však nad bránu. Krátce na to zahrával rohový kop Čajič, Kovářovi míč proklouzl mezi rukavicemi, naštěstí pro Slovan odkopl před Mahmutovičem balón Frýdek.

    Zanedlouho střílel z hranice šestnáctky Vachoušek, jeho pokusu však scházela potřebná razance. Střela Pavelky z 20. minuty zase postrádala přesnost a skončila daleko vedle branky. Poté vybídl krásnou přihrávkou Matula Podaného, který se řítil sám na Kováře, jeho střela ale skončila mimo. O pět minut později přišel úvodní gól zápasu. Na Rybalkův rohový kop si nejvýše naskočil Renato Kelič a hlavou překonal Grigara – 1:0.

    Po půlhodině hry Pavelka přihrával Rabušicovi, jenž postupoval z úhlu na Grigara, zkoušel ho překvapit přízemní střelou, ale teplický gólman byl pozorný. Konec poločasu už žádnou vážnější situace nepřinesl a tak do šaten odcházeli domácí s jednogólovým náskokem.

    Ve 49. minutě hlavičkoval po rohu Štěpán Vachoušek, jeho pokus však letěl přímo Kovářovi do náruče. Z následující akce vytvořil Rabušic dobrou střeleckou příležitost Šuralovi, jehož technický pokus těsně přeletěl Grigarovu svatyni.

    Krátce po změně stran zahrál rychlým způsobem standardní situaci Štajner, vysunul Šurala, který pálil vedle pravé tyče. O chvíli později přihrával Frýdek Delargovi, jenž našel před brankou Šurala, proti jeho pokusu ale výborně zasáhl Grigar. V 66. minutě se po dlouhém balónu dostal na polovině Teplic k míči Rabušic, nabil pod sebe Šuralovi, jehož střela střela ještě byla zblokována. Na dorážku Pavelky už byl ale Grigar krátký – 2:0.

    Teplice se snažily odpovědět akcí Vůcha, jenž uvolnil Mahmutoviče, před kterým stál už jen brankář Kovář, ten však v klidu zasáhl. To se mu už nepovedlo v 73. minutě, kdy po Keličově obranné hlavičce sklepl Rosa balón pro Podaného a ten z těžkého úhlu pomocí tyče skóroval střelou ke vzdálenější tyči – 2:1.

    Deset minut před závěrečným hvizdem vyrobil obrovskou hrubku hostující Kaufman, po níž postupoval sám vstříc Grigarovi liberecký Rabušic, jehož precizně provedený lob skončil v síti – 3:1. V 85. minutě se hezky uvolnil Delarge, jehož pokus se však mezi tři tyče nevešel. Liberečtí už svůj náskok udrželi a připsali si již osmou výhru v řadě.


    Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): Bylo to velmi těžké utkání, v němž bylo vidět, že obě mužstva hrají o hodně. Teplice vstoupily do utkání lépe, na začátku měly dvě možnosti, ale naštěstí je neproměnily. Poté jsme se dostali po standardce do vedení, ale do té doby byly Teplice aktivnější. Ve druhém poločase, kdy jsme přidali druhý gól už to vypadalo, že náskok udržíme, ale Teplice snížily a závěr zdramatizovaly. Definitivně nás uklidnila až třetí branka.

    Zdeněk Ščasný (FK Teplice): V prvním poločase nám chybělo více důrazu. Šance jsme si vypracovat dokázali, ale bohužel Mahmutovič či Podaný je neproměnili. Myslím si, že jsme s Libercem odehráli vyrovnanou partii, ale bohužel, k bodům to nevedlo. Nicméně máme před sebou ještě dvě kola, v nichž budeme chtít bodovat.


    FC Slovan Liberec – FK Teplice 3:1 (1:0)

    Branky: 27. Kelič, 66. Pavelka, 80. Rabušic – 73. Podaný.

    Rozhodčí: Ardeleánu – Filípek, Vyskočil.

    ŽK: Litsingi, Mahmutovič (oba Teplice).

    Diváci: 4514.

    Liberec: Kovář – Coufal, Kelič, Kováč, Frýdek – Šural, Pavelka, Rybalka (88. Karišik), Delarge – Štajner (58. Hušek) – Rabušic. Trenér: Šilhavý.

    FK Teplice: Grigar – Jablonský, Kaufman, Matula, Rosa – Litsingi, Čajič (40. Vůch), Vachoušek, Vondrášek, Podaný – Mahmutovič (80. Kerič). Trenér: Ščasný.


    Foto: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Stats Perform.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    xG (očekávané góly): Očekávané góly (xG) měří kvalitu střely na základě několika proměnných jako je typ asistence, úhel střely a vzdálenost od branky, zda šlo o střelu hlavou a zda byla definována jako velká šance. Sečtením očekávaných gólů hráče nebo týmu můžeme zjistit, kolik gólů by měl hráč nebo tým v průměru vstřelit vzhledem ke střelám, které vyslal. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xA (očekávané asistence): Očekávané asistence (xA) měří pravděpodobnost, že se z dokončené přihrávky stane gólová asistence. Bere v úvahu několik faktorů včetně typu přihrávky a koncového bodu a délky přihrávky. Sečtením očekávaných asistencí hráče nebo týmu získáme údaj o tom, kolik asistencí by měl hráč nebo tým mít na základě jejich rozestavení a útočné hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.