<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FK Jablonec1014:517
    5FC Baník Ostrava912:817
    6SK Sigma Olomouc916:1317
    71.FC Slovácko108:916
    8FC Hradec Králové108:913
    9FC Slovan Liberec1015:1612
    10MFK Karviná108:1312
    11FK Mladá Boleslav915:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Dukla Praha108:158
    14FK Pardubice98:147
    15FK Teplice1011:197
    16SK Dynamo České Budějovice102:251

    Koubek krizi neustál! V Plzni končí, přicházejí Krejčí s Horváthem

    Fotbalisté Plzně mají nového trenéra. Miroslav Koubek neustál mizerný vstup do sezony a na střídačce úřadujících mistrů neprodleně končí, jeho nástupcem se stal dlouholetý spolupracovník Pavla Vrby Karel Krejčí. Jednoho z asistentů mu bude dělat Pavel Horváth, jenž tak ukončil své angažmá v Domažlicích.

    Koubek krizi neustál! V Plzni končí, přicházejí Krejčí s Horváthem

    Byť ta informace přišla zčistajasna, vývoj událostí tomu nasvědčoval. Plzeň totiž nezvládla svůj hlavní předsezonní cíl v podobě postupu do základní fáze Ligy mistrů, když ve 3. předkole vybouchla s izraelským celkem Maccabi Tel-Aviv. Navíc začala zle klopýtat i v lize. V prvním kole sice doma přehrála 2:1 Slavii, pak ale přišla porážka 0:1 na Dukle a následné remízy 2:2 se Slováckem, respektive v Teplicích.

    Zůstat tři ligová kola bez vítězství přitom Viktoria nezažila dlouhé tři roky, což vyústilo v trenérovo odvolání. „Miroslav Koubek skončil po vzájemné dohodě s vedením klubu. Za jeho práci je mu nutno poděkovat, ve všech momentech svého angažmá se prezentoval jako absolutní profesionál a fotbalový odborník. Výsledky týmu však v posledním období nenaplňovaly očekávání a ambice klubu, před rozhodujícími zápasy v rámci evropských soutěží potřebuje tým nový impuls,“ uvedl na webových stránkách Plzně generální ředitel Adolf Šádek.

    Sám třiašedesátiletý kouč přijal rozhodnutí klidně a se svým typickým nadhledem. „Jsem profesionál a toto rozhodnutí vedení Viktorie respektuji. Odcházím se vztyčenou hlavou, neboť poslední dny přinesly krizi pouze výsledkovou, nikoliv herní. Jsem přesvědčený o tom, že tým je herně i kondičně dobře připravený a brzy opět najede na vítěznou vlnu. Moje angažmá bylo ukončeno korektně, se zástupci vedení jsem si podal ruku a Viktorii samozřejmě přeju jen to nejlepší,“ prohlásil Koubek.

    Ten přitom v minulém ročníku dovedl Viktorii k titulu a některá média ho vynášela do nebes za to, s jakou taktikou zvládl jarní šlágr na Spartě či první duel s Maccabi. Šeříky provoněné úspěchem už ale odkvetky a realita je taková, že se Plzeň hned po startu ligy nachází už pět bodů za Spartou. Vedení tak povolalo do zbraně Karla Krejčího, který dříve v Plzni působil jako asistent Pavla Vrby. Pomáhat mu budou bývalý kapitán týmu Pavel Horváth, dosavadní asistent Zdeněk Bečka a trenér brankářů Martin Ticháček.

    „Důležitou roli v našem rozhodování hrál fakt, že Karel Krejčí i Pavel Horváth jsou s plzeňským prostředím detailně obeznámeni a není třeba časový prostor na jakoukoliv aklimatizaci. Oba se mohou od prvních minut soustředit jen a pouze na práci s týmem a detailní přípravu na sportovní výzvy v rámci Evropské ligy i nejvyšší domácí soutěže,“ poznamenal Šádek.

    Krejčí ani Horváth nad nabídkou dlouho neváhali a věří, že právě oni nakopnou tým vpřed. „Měl jsem možnost vidět všechny soutěžní zápasy Viktorie v dosavadním ročníku. Tým má velkou kvalitu, Miroslav Koubek odvedl kus poctivé práce, nicméně výsledkově se nedaří dle představ. Svůj názor na věc samozřejmě mám, nicméně komunikovat ji budu v první řadě s hráči a vedením klubu," prohlásil Krejčí, který nadále zůstává asistentem Vrby u národního mužstva.

    První úkol nového lodivoda Viktorie je jasný. Přejít přes srbskou Vojvodinu do základní skupiny Evropské ligy. „Přestože příprava na utkání s Vojvodinou nebude probíhat ve standardním režimu, jsem přesvědčen, že ve spolupráci s realizačním týmem, vedením a především samotnými hráči to zvládneme,“ konstatoval Krejčí, jenž jistě bude hodně těžit z poznatků legendy Horvátha.

    „Neuvažoval jsem nad tím, že bych nabídku Viktorie odmítl. Na druhou stranu je nutno dodat, že práce v Domažlicích mě naplňovala a z tohoto klubu se mi v žádném případě neodchází lehce. Nejsem naivní a vím, že moje trenérská kariéra je teprve v počátku. Nicméně s Karlem Krejčím jsme si již stačili promluvit o rozdělení kompetencí a úkolech, které před každým členem trenérského týmu stojí. Chceme pomoci Viktorii, ke které nás všechny pojí výjimečný a dlouhodobý vztah," řekl sám Horváth.


    FOTO: ČTK

    K tématu