<
1.kolo
>
    #KlubZSB
    1MFK Karviná00:00
    21.FC Slovácko00:00
    3FK Jablonec00:00
    4FK Dukla Praha00:00
    5FC Slovan Liberec00:00
    6FK Teplice00:00
    7FK Pardubice00:00
    8FC Baník Ostrava00:00
    9SK Dynamo České Budějovice00:00
    10FC Hradec Králové00:00
    11AC Sparta Praha00:00
    12Bohemians Praha 190500:00
    13SK Slavia Praha00:00
    14FK Mladá Boleslav00:00
    15FC Viktoria Plzeň00:00
    16SK Sigma Olomouc00:00

    Jihočeská odveta skončila remízou. Dynamo zůstává prvoligové

    Pořádně pikantní nádech měla barážová bitva dvou sousedů z jižních Čech. Prvoligové Dynamo chtělo v odvetě na půdě soupeře potvrdit těsný náskok z prvního zápasu a v osmnácté minutě se zásluhou přesné střely Jana Suchana dostalo do vedení. Domácí však před zaplněným stadionem dokázali barážový dvojduel zdramatizovat, vyrovnání zařídil po hodině hry Jan Plachý. Následná převaha druholigového celku již k radosti nevedla, po remíze 1:1 se tak z účasti v nejvyšší české soutěži pro příští sezonu radovaly České Budějovice.

    dynamocb.cz
    Jihočeská odveta skončila remízou. Dynamo zůstává prvoligové
    6. kolo, Baráž1:10:1CEB

    Dynamo odvrátilo hrozbu sestupu z ligy, kde působí nepřetržitě od sezony 2019/20. Táborsko naopak při své premiérové účasti v baráži první postup mezi elitu vybojovalo.

    Českobudějovičtí se po výhře v prvním utkání nemuseli tlačit dopředu, nevsadili ale pouze na defenzivu a vyčkávání. V úvodu se snažili zakončit akce hostujícího týmu Šigut a Suchan, ale neuspěli. V 11. minutě se na druhé straně natahoval po prudkém centru Šašinka a po něm také Zeman, ani jeden se však k míči nedostal.

    V 18. minutě se na levé straně uvolnil Alli, odcentroval na střed pokutového území, kde zůstal zcela volný Suchan a pohodlně otevřel skóre. Nejlepší střelec Dynama navázal na gól z úvodního utkání a připsal si 13. soutěžní branku v sezoně.

    Hosté se mohli ještě více uklidnit, neboť Táborsko v tu chvíli potřebovalo skórovat minimálně dvakrát, aby utkání dotáhlo aspoň do prodloužení. Ve 33. minutě se v pokutovém území šikovně otočil Šašinka, prudce vystřelil, ale českobudějovický brankář Šípoš balon vyrazil na roh. Na druhé straně na poslední chvíli sebral gólman Pastornický míč Suchanovi, který se jej snažil obejít.

    Ve druhé půli Táborsko přidalo a v 58. minutě mohlo srovnat. Českobudějovický stoper Králik při couvání podklouzl, k míči se tak snadno dostal Zeman, jenž byl sám před Šípošem, ale brankář Dynama jeho pokus vyrazil. Hosté v následné krátké pasáži zkazili několik přihrávek a soupeř je dostal pod tlak. V 62. minutě Táborsko srovnalo. Odražený míč si na hranici vápna připravil ke střele Plachý a trefil se přesně k tyči.

    Domácí ožili a v následujících minutách byli lepší. Na druhé straně mohl Dynamu vrátit klid Suchan, jenž v 82. minutě hlavou ve vyložené šanci netrefil branku. Minutu před koncem domácí před vyprodaným stadionem sahali po obratu a prodloužení. Autor vyrovnávací trefy Plachý si naběhl na centr za obranu, jeho hlavičku ale výtečným zákrokem vyrazil Šípoš. Táborsko prodloužilo svou neporazitelnost doma, kde naposledy prohrálo soutěžní zápas vloni v září, remíza mu ale k postupu do ligy nestačila.

    Ohlasy:

    Roman Nádvorník (Táborsko): "Teď ve mně už převládá obrovské zklamání. Na druhou stranu musím poděkovat hráčům za to, co dnes předvedli. Ve druhém poločase bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Zeman měl za stavu 1:1 obrovskou šanci, Plachý v 89. minutě další jasná šance, ze které musel dát gól. Dnes jsme si zasloužili minimálně jít do prodloužení. Dvojzápas nám ukázal, že jdeme správnou cestou. Za ten rok a půl, co jsem tady, se mužstvo hodně zvedlo. Minulý rok jsme se zachraňovali, teď jsme se dostali do baráže, měli jsme v soutěži 13 čistých kont. Těší mě, že jsme se posunuli nahoru dobrým fotbalem. Snažíme se hrát a lidem se to musí líbit. V příští sezoně chci soutěž vyhrát, nebudu žádný alibista. Dostali jsme se do baráže a teď se chceme ještě posunout."

    Jiří Kladrubský (asistent trenéra Č. Budějovic): "Klobouk dolů před Táborskem. Nejen kvůli dnešnímu zápasu, ale i kvůli tomu, jak se chovalo i přes tu vzájemnou rivalitu. Táborsko ukázalo, jak je doma silné, dnes to jen potvrdilo. Když se vrátím k nám, tak tenhle příběh se nedá vymyslet. Myslím tím, co jsme od ledna prožili. Odhaduju, že jsem za tu dobu zestárl o 10 let. Nikdo nám nevěřil, všichni nás odepisovali, že sestoupíme. Ale my jsme chtěli někoho dostat pod sebe a vybojovat baráž, což se povedlo. Nesmírně si vážím mužstva, jak k tomu po celou dobu přistoupilo. Myslím tím i dnešek, protože osm hráčů v kádru končí a přesto bojovali za klub. Jen se přes média ptám majitele: Co bude dál? Na tuto otázku jsme nedostali odpověď."

    FC Silon Táborsko - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (0:1)

    Branky: 62. Plachý - 18. Suchan.
    Rozhodčí: Rouček - Paták, Vlček - Radina (video).
    ŽK: Novák, Šašinka, Kateřiňák, Bláha, Nádvorník (trenér) - Nikl, Hellebrand, Hubínek, Alli.
    Diváci: 2500 (vyprodáno).
    První zápas: 1:2, Budějovice se udržely v první lize.

    Sestavy:

    FC Silon Táborsko: Pastornický - Plachý, Novák, Kone (80. Sunzu), Tusjak - Bláha, Skopec (58. Svatek), Kateřiňák - Zeman (58. Varačka), Šašinka (73. Sojka), Dordič. Trenér: Nádvorník.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš - Nikl (73. Havel), Poulolo, Králik, Trummer - Čermák (63. Hubínek), Hellebrand, Suchan - Šigut (63. Tranziska), Ondrášek (90.+2 Brandner), Alli. Trenér: Lerch.