<
1.kolo
>
    #KlubZSB
    1MFK Karviná00:00
    21.FC Slovácko00:00
    3FK Jablonec00:00
    4FK Dukla Praha00:00
    5FC Slovan Liberec00:00
    6FK Teplice00:00
    7FK Pardubice00:00
    8FC Baník Ostrava00:00
    9SK Dynamo České Budějovice00:00
    10FC Hradec Králové00:00
    11AC Sparta Praha00:00
    12Bohemians Praha 190500:00
    13SK Slavia Praha00:00
    14FK Mladá Boleslav00:00
    15FC Viktoria Plzeň00:00
    16SK Sigma Olomouc00:00

    Mladá Boleslav porazila Hradec a těší se na předkolo Evropské konferenční ligy

    Fotbalisté Mladé Boleslavi v utkání o Evropskou konferenční ligu porazili Hradec Králové 3:1 a těší se na předkolo této evropské klubové soutěže. Středočechy poslal po necelé čtvrthodině hry do vedení Daniel Mareček, ve 42. minutě byl po faulu na Lamina Jawa vyloučen hostující Jakub Klíma a domácí Dominik Kostka zvýšil na 2:0. V úvodu druhé půle proměnil Marek Matějovský penaltu a poslal mladoboleslavský tým do tříbrankového trháku. Hostující Lukáš Čmelík čestným gólem ze značky pokutového kopu v závěru už jen mírnil hradeckou porážku.

    fchk.cz
    Mladá Boleslav porazila Hradec a těší se na předkolo Evropské konferenční ligy
    Utkání o Evropskou konferenční ligu, Skupina o EvropuMBL3:12:0HKR

    Boleslav čeká první start v pohárech od roku 2019, kdy neuspěla v kvalifikaci Evropské ligy. Před ní si zajistily účast v evropských pohárech pro následující ročník ligový mistr Sparta, Slavia, Plzeň a Ostrava. Naopak Východočeši si musejí dál počkat na účast ve velké pohárové soutěži, v níž se naposledy představili v sezoně 1995/96, kdy nastoupili v tehdejším Poháru vítězů pohárů. Poté si dvakrát zahráli někdejší letní Pohár Intertoto.

    Duel proti sobě svedl pátý tým skupiny o titul (Boleslav) s vítězem skupiny o Evropu (Hradec). Hosté nejprve v semifinále vyřadili Olomouc a ve finále si poradili s Teplicemi. Východočeši měli do minulé sezony azyl v Boleslavi a i dnes si díky početnému davu fanoušků mohli připadat jako domácí mužstvo.

    Středočeši se prosadili z první šance ve 13. minutě. Brankář Zadražil vyrazil Kadlecovu střelu a dorážející Mareček se nemýlil. Sedmým gólem v ligové sezoně a prvním od října stylově oslavil čtvrteční 26. narozeniny. Boleslav skórovala v lize po třech utkáních.

    O chvíli později Matějovského centr prodloužil na zadní tyč Mareček, jenže Sakala minul. Po půlhodině hry zraněného Krále nahradil Kostka. "Votrokům" se největší příležitost na srovnání naskytla v 36. minutě. Pilař nahrál pod sebe, ale Vašulín z hranice malého vápna jen napálil gólmana Trmala.

    Definitivní zlom nastal ve 40. minutě. Jawo utíkal sám na branku, Klíma ho však srazil na zem. Hra pokračovala dál, v přerušení ale vstoupil do situace videorozhodčí a hlavní sudí Berka po přezkoumání zpětných záběrů hradeckého stopera, jenž dříve hrál za Boleslav, vyloučil.

    Středočeši využili přesilovku už v úvodní minutě nastavení první půle. Mareček ještě Zadražila nepropálil, Kostka z dorážky však ano. V ligovém ročníku dal třetí gól.

    Domácí po změně stran nepolevili a v 54. minutě přidali další zásah. Čmelík fauloval v šestnáctce Kadlece a nařízený pokutový kop proměnil kapitán Matějovský. Třetí brankou v ligové sezoně a první rovněž od října vystřídal v čele nejstarších ligových střelců Jindřiška z Bohemians 1905.

    V 83. minutě hosté snížili. Jawo ve vápně šlápl střídajícímu Čihákovi na nohu a Berka po další intervenci VAR a zhlédnutí opakovaných záběrů nařídil penaltu, kterou proměnil Čmelík. Slovenský záložník se dočkal třetí trefy v aktuálním ročníku FORTUNA:LIGY.

    Svěřenci trenéra Davida Holoubka doma v lize vyhráli po třech porážkách. Hradec našel přemožitele po sérii čtyř vítězství.

    Ohlasy

    David Holoubek (trenér Mladé Boleslavi): "Do utkání jsme dobře vstoupili. Myslím, že jsme ho celou dobu měli pod kontrolou. Byli jsme lepším týmem, který si šel za vítězstvím. Zaslouženě jsme vyhráli. Chtěl bych poděkovat celému týmu, jak k tomu dnes přistoupil a že si v takhle těžkém zápase vybojoval výhru."

    David Horejš (trenér Hradce Králové): "Převládá ve mně obrovské zklamání z toho, že jsme to nedotáhli. A to kvůli dvěma zlomovým momentům: za stavu 0:1 neproměnil vyloženou šanci Daniel Vašulín a pak přišla červená karta, která to obrovsky ovlivnila. Do kabin jsme šli za stavu 0:2. Tým Boleslavi je hodně zkušený a kluci si to už pohlídali. Neměli jsme takovou sílu jako v předchozích zápasech to zvládnout, protože nám někteří hráči chyběli. I tak jsem na mužstvo pyšný. Mrzí mě to, že jsme to nedotáhli i kvůli fantastickým lidem, protože jsme tu měli domácí prostředí. Proto mě mrzí, že se v Hradci nebude hrát o poháry. Boleslavi gratuluji. Musíme se z porážky poučit a jít dál."

    FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 3:1 (2:0)

    Branky: 13. Mareček, 45.+1 Kostka, 54. Matějovský z pen. – 83. Čmelík z pen.
    Rozhodčí: Berka – Kubr, Váňa – Radina (video).
    ŽK: Jawo, Kubista, Sakala, Jarolím (asistent trenéra) – Krejčí, Hais, Spáčil.
    ČK: 43. Klíma (Hradec Králové).

    Mladá Boleslav: Trmal – Král (30. Kostka), Suchý, Karafiát (84. Kubista) – Kadlec, Sakala, Matějovský (85. Žitný), Suchomel – Mareček (70. Solomon), Ladra (70. Kušej) – Jawo. Trenér: Holoubek.

    Hradec Králové: Zadražil – Klíma, Čech, Spáčil – Čmelík, Kučera, Kaštánek (46. Čihák), Krejčí (61. Horák) – Juliš, Pilař (76. Hais) – Vašulín (61. Koubek). Trenér: Horejš.